macbook 12
Det kan tenkes Apple bringer tilbake MacBook 12 - denne gang med M1 eller M2.

Annonse


Mener Apple skal lansere billig MacBook

I årevis har det vært snakk om at Apple skal lansere en “billig laptop.”

Tre kilder mener det skal skje

Da netbooks var en greie var var svaret MacBook Air, en serie maskiner langt dyrere enn netbooks med en pris på 1000 dollar mot 200 til 400 dollar for netbooks. Vi vet alle hva som skjedde: netbooks forsvant (de holdt det gående fra 2007 til 2013), og Air-serien ble den mest populære laptop-serien til Apple.

Ryktene om en rimeligere laptop fra Apple har i hovedsak vært koblet mot student- og skole-markedet, men der har svaret til Apple vært iPad og ikke laptoper.

Men så dukket det opp et rykte fra Digitimes om at Apple visstnok skal lansere en billig laptop. Årsaken til at vi ikke siterer Digitimes er at de ikke er troverdige, men nå er to kilder på ballen og mener det samme, og det er detaljer i de påståtte avsløringene.

Annonse


Hva med en laptop til 10 000 kroner?

For ifølge nyhetsaggregator “yeux1122,” plukket opp av MacRumors, er det mange i produksjons-nettet til selskapet som mener å vite følgende: det kommer billige 12 tommer og 13 tommer MacBooks som skal koste 700 dollar eller mindre.

Apples nåværende billigste modell med M1-brikke og 13,3 tommer skjerm koster fra 14 490 – om prisen blir rundt 7000 kroner i USA (grunnen til nettopp denne prisen skal være at de kjappeste Chromebook-ene opererer i det samme pris-segmentet), kan Apple kunne klare å treffe 10 000-kroner prisen i Norge.

Kilde nummer tre er Ming-Chi Kuo som mener det samme, og at Apple sikter seg inn på å selge åtte til 10 millioner slike bærbare i året. Analytikere tror Apple klarte å selge rundt 26 millioner MacBook Air i 2022.

Kanskje er det en ny 12 tommer Apple skal lansere, og som ikke vil markedsføres spesifikt mot studenter, men likevel bli et yndling i dette bruker-segmentet? Den supertynne 12-tommeren ble introdusert i mars 2015, men droppet sommeren 2019 da MacBook Air fikk “Retina”-skjerm.

Annonse