wifi bil
De store selskapene får lov til å bruke 6GHz-nettet på korte avstander for langt kjappere dataoverføringer. Dette blir viktig for mer avanserte opplevelser i biler og mellom VR/AR-hodesett og andre enheter.

Annonse


De får lov

“Federal Trade Commission” har gitt Apple og de andre store lov til å bruke 6GHz-båndbredde for nær-kommunikasjon. Microsoft, Google, Apple og Meta spurte om lov til å bruke nettet på denne måten allerede i 2019.

Vil gjøre VR/AR-kommunikasjon kjappere

FTC stemte 5-0 for bruken: “kommisjonen har etablert regler som tillater enheter som opererer med svært lav effekt (VLP) over korte avstander og som gir svært høye tilkoblingshastigheter. Dette er ideelt for de typene banebrytende applikasjoner med høy datahastighet som både vil berike forbrukeropplevelsene og styrke nasjonens økonomi. Disse inkluderer for eksempel avansert utvidet og virtuell virkelighet (AR/VR), bærbare sensorer og teknologier, og ulike Internet of Things-enheter,” heter det fra FTC.

Nettet er rekkevidde-begrenset (men med kraftigere signaler enn tidligere) slik at det ikke ødelegger for annet som bruker lang-distanse 6GHz. I tillegg til VR/AR-hodesett, sensorer og IoT-enheter, peker bransjen frem nødvendigheten av slik kjapp-kommunikasjon som er ekstra sikker for bruk i biler, inkludert infotainment, kart-data og andre applikasjoner.

Det er grunn til å tro at enhetene man har på seg, så vel som AR-produkter, i fremtiden vil bli en større del av bil-opplevelsen, spesielt når bilene kjører av seg selv.

Annonse