epic games
Fortnite er gode penger for Epic Games, men selskapet handlet Bandcamp og har strukturelt endret sin egen omsetningsstrategi.

Annonse


“Vi trodde vi skulle klare det”

Epic Games opplever tøffere tider enn forventet.

Over 800 må gå

Epic-sjef Tim Sweeney sendte en e-post til ansatte og sa rett ut at “en stund nå har vi brukt mye mer penger enn vi har tjent,” og peker på investeringer “i den neste evolusjonen av Epic og utviklet Fortnite som et metavers-inspirert økosystem for skapere.”

Sweeney legger til at han trodde de ville klare å komme seg gjennom det uten permitteringer, men at han nå anser det som urealistisk. Selskapet har også kuttet i events og markedsføring, men at de fremdeles ikke er “økonomisk bærekraftig.” Derfor har de nå bekreftet at 16 prosent av medarbeiderne, noe som vil si 830 personer, må finne seg annet arbeid.

Milliarder av kroner ikke nok til å holde alt gående

Selskapet selger også Bandcamp til Songtradr 18 måneder etter at de handlet musikk-tjenesten. Hvor mye de tjener på salget er ikke kjent. Også SuperAwesome, et markedsføringsselskap, blir uavhengige, mens Kids Web Services forblir en del av Epic. “KWS” er et “verktøysett for foreldreverifisering og samtykkeadministrasjon.”

Selskapet tjener godt på Fortnite (Epic Games omsatte for 61,5 milliarder kroner i 2021) som fremdeles vokser, men at marginene er lavere enn da “Fortnite Battle Royale tok av og finansierte utvidelsen vår.” Sweeney er også stolt av skaper-økosystemet, men at det også innebærer en større strukturell endring av økonomien til selskapet.

Annonse