Annonse


Kan vi tro på Musk denne gang?

“Jeg testet versjon 12 i alfa-versjon i dag, og det blåste meg av banen.”

Er 12 virkelig så bra?

Det tweetet Elon Musk som et svar til en Twitter-konto som er veldig FSD versjon 11-entusiast. Vedkommende skryter av versjon 11.4.4 og omtaler selvkjøringen som “utrolig bra” – dette selv om personen ikke har installert den nyeste 11.4.6-testen. Det var da Elon Musk så sitt snitt til å promotere versjon 12 som han nettopp har testet i alfa-versjon. Sjefen omtaler den nye selvkjøringsprogramvare-generasjonen som “vanvittig god.”

Som påpekt av Electrek er det syv lange år siden Tesla snakke opp FSD i form av en video som senere viste seg å være iscenesatt. Et annet problemer er at det nærmest er umulig å vite hvor bra FSD 12 egentlig, er da vi kun har anekdotiske opplevelser av den, og at selvkjøringen vil fungere bra eller dårlig avhengig av hvor man kjører og hvordan trafikken er. Da er det nærmest umulig å vurdere kvaliteten.

Når Tesla er klare med FSD utenfor USA er umulig å vite

Det er ikke så rart all den tid det fremdeles er større utfordringer med selvkjøring, ikke minst i land utenfor USA der Tesla ikke en gang har startet skikkelig enda, enten fordi de ikke er sikre på teknologien og/eller fordi myndigheter i andre land ikke tillater slikt. I Norge er det f.eks. ikke lov å montere kameraer som tar over styringen.

Tesla har testet versjon 12 lenge, men lanseringsdatoen er fremdeles ikke spikret. Ifølge Musk skal Tesla lansere oppdateringen i USA før neste år.

Jeg har testet FSD Beta en stund, er det mest frustrerende er at jeg ikke har sett de store fremskrittene. Det gjør det vanskelig å forstå hvordan Tesla kan gå fra den nåværende situasjonen, til et ekte robotaxi-system innen slutten av året – eller til og med neste år for den saks skyld. Når Musk snakker om at den neste oppdateringen er «fantastisk», så stoler jeg ikke på ham.

Fred Lambert, redaktør, Electrek

Annonse