netflix
Den aller billigste 720p Netflix-pakken kan forsvinne til fordel for en reklame-finansiert 1080p-pakke i flere marked om ikke alle.

Annonse


OPPDATERT: Netflix har fjernet dette i to land til

Netflix har luket bort “basic”-abonnementet i Canada. Nå lurer alle på om det samme vil skjer i alle land.

Opprinnelig publisert 27. juni.

Oppdatert, 19. juli, 16:45:

Netflix har nå fjernet “basis”-abonnementet uten reklame i USA og Storbritannia etter at de først fjernet det i Canada sent i juni. I disse markedene tilbys det derfor et billig-abonnement til 6,99 dollar i måneden med reklame, en standard en uten reklame for 15,49 dollar i måneden og “premium” til 19,99 dollar med støtte for 4K og HDR.

Annonse


Fjernet 720p-abonnement

Tjenesten er kjent for å teste endringer i utvalgte marked, og det vil i så måte ikke være overraskende om dette rulles ut i flere land om resultatene i Canada er gode. Den grunnleggende pakken er ekstra billig (89 kroner) da den kun tilbyr titteren 720p, mens standard-pakken gir 1080p (109 kroner).

Merk at selv reklame-abbonementet støtter 1080p – da gir det kanskje ikke mening med et billig-abonnement uten 1080p og uten reklame.

Usikkert på om flere land tar etter

Kunder som har den grunnleggende pakken i Canada kan velge å fortsette med den, og med begrensningen at kun en enhet kan se av gangen, men nye kunder vil ikke kunne bestille den. Fra før av skjuler Netflix det rimeligste abonnementet i standardvisningen i USA om kunden ikke velger å se alle mulighetene. Dette kan ha vært noe Netflix har fundert på i lengre tid.

Netflix skriver at “grunnpakken er ikke lenger tilgjengelig for nye medlemmer eller medlemmer som blir med på nytt. Hvis du for øyeblikket har den grunnleggende planen, kan du forbli på den til du endrer eller kansellerer kontoen din.”

I Norge tilbyr Netflix fremdeles de tre pakkene:

Annonse