sømløs lading med IONIQ 6
"Plug & Charge" fungerer nå for de som bruker myHyundai i kombinasjon med IONIQ 6 og to typer ladestasjoner.

Annonse


De trenger ikke gjøre annet enn å lade

“Plug & Charge er nå tilgjengelig for Charge myHyundai-kunder som har en IONIQ 6,” melder Hyundai i en fersk pressemelding.

Samler ladingen i en månedsfaktura

Men hva er poenget med dette, det høres bare ut som nok et markedsføringsnavn? Jo, greia er at man slipper både kort, app og ladebrikke: de som bruker myHyundai og eier en IONIQ 6 kan bare starte å lade: “Ladingen starter automatisk når elbilen kobles til en kompatibel lader,” forklares det.

“Flere nye modeller med Plug & Charge-støtte vil komme etter hvert,” opplyser produsenten i pressemeldingen. Slik fungerer det:

“Plug & Charge muliggjør en langt enklere ladeopplevelse for kundene. Når Hyundai-eiere har aktivert funksjonen i sitt Charge myHyundai-abonnement, blir et sertifikat installert i bilen den første gangen de plugger til et ladepunkt som støtter Plug & Charge. Installasjonen tar omtrent 10 sekunder den første gangen, og vil sørge for at fremtidige ladesesjoner starter automatisk.”

Annonse


Disse to er foreløpig støttet

Men hvor kan man lade så sømløst? Foreløpig er det støttet av IONITY og Aral Pulse, men flere tilbydere vil legge til støtte “med tiden.”

Nylig nådde Charge myHyundai en stor milepæl, da man for første gang passerte 500 000 ladepunkter på tvers av 30 europeiske markeder. I Norge kan man lade hos nær sagt alle de største ladeoperatørene med Charge myHyundai, så vel som hos en rekke mindre operatører. Dermed har man tilgang på normal-, hurtig- og lynladere i hele landet, og i Europa.

Hyundai

Man finner de tilgjengelige ladestasjonen i appen til produsenten der man også ser hvilke stasjoner som støtter Plug & Charge. “Man kan benytte kartet for å finne stasjoner, filtrere på typen stasjon man er ute etter og få oppdateringer i sanntid om pris og tilgjengelighet på den enkelte stasjon.”

Annonse