windows xp totalhacket etter 22 år
For første gang har piratene klart å aktivere Windows XP-serienummer uten nett-tilkobling, men det advares sterkt mot å installere og koble seg til nettet.

Annonse


Etter 22 år har piratene klart det

Windows XP og Windows 7 er begge godt likte utgaver av Windows.

XP ble en stor hit, men hadde sine sikkerhetsproblemer

Selv om førstnevnte ble lansert helt tilbake i 2001, en helt annen tidsalder i datamaskinens historie, er det fremdeles mange maskiner rundt omkring i verden som kjører OS-et med den grønne startknappen. I Armenia var OS-et det mest populære skal vi tro 2021-tall, og det er ikke over i USA heller: i 2019 ble det oppdaget at en av tre selskap fremdeles kjørte minst en maskin med XP. Og februar 2015 meldte vi at “Windows XP har økt med over 5 prosentpoeng.”

Det er The Register som nylig oppdaget et blogg-innlegg der det avsløres at Windows XP sin metode for å validere serienummer kan gjøres med Linux.

Klarte det uten nett i 2019

Dette er altså algoritmen, inkludert metoden for å godkjenne serienummer. Windows XP har selvsagt blitt piratkopiert siden lanseringen, men ikke ved å godkjenne eget serienummer, men å lure aktiveringen.

Og fordi de nå kjenner til den hemmelige oppskriften til Microsoft, kan nøklene godkjennes uten Internett-tilkobling (XP kunne hackes med nesten samme metode i 2019, men da var nett-tilkobling påkrevet), som bør være der OS-et forblir. Støtten for OS-et i form av nye sikkerhetsoppdateringer stoppet opp i 2009, så sjansen for at OS-et blir infisert er stort, og derfra kan andre maskiner på nettet ditt infiseres.

Som en FYI blir vi fortalt at telefonaktiveringstjenesten for Win XP fortsatt fungerer, så det kan være et alternativ.

The Register

Annonse