telegram brasil
Brasil har tidligere advart Twitter som har planer om å innføre valgfritt krypterte lynmeldinger om ikke så lenge.

Annonse


OPPDATERT: Tilbake!

Brasil, et land med over 215 millioner innbyggere, har bannlyst den populære lynmeldingstjenesten Telegram. Igjen.

Oppdatert, 1. mai, 11:57:

Den brasilianske domstolen har fjernet forbudet mot Telegram. Selskapet må likevel betale bot på 200 000 dollar hver dag de ikke ga myndighetene informasjonen de ønsket om utvalgte brukere på plattformen. Dommeren mener uansett det ikke kan kreves at landet blokkerer en app som brukes av så mange for kommunikasjon.

Brasilianske myndigheter krever personinformasjon

Tjenesten ble i fjor blokkert i en kortere periode da myndighetene mente de ikke gjorde nok for å stoppe “falske nyheter” på plattformen. Den gang var de borte i under 48 timer og de snakket med myndighetene. At tjenesten er kryptert er nok noe styresmaktene heller ikke er begeistrede for.

Annonse


For tjenesten er igjen blokkert av domstolene da de nektet å dele personinformasjon om personer som skal ha delt hat og ekstremisme som definert av de sittende styresmaktene.

Kan ikke, vil ikke

Men denne gang er ting annerledes. Grunder Pavel Durvo har utrykt på sin egen Telegram-kanal at det er “teknologisk umulig” å gi myndighetene i Brasil det de krever og at tjenesten allerede har pakket sekken sin og forlatt land som Kina, Iran og Russland grunnet lovverket der og svak personvernbeskyttelse.

Nå hinter han om at de kommer til å gi opp også i Brasil og legge ned virksomheten også der, men ikke før selskapet har anket. Durov sier det er bedre å forlate landet enn å “svikte brukerne våre og troen vi ble grunnlagt på.”

Annonse