flekse-arm
ARM kan komme til å avsløre en brikke laget for stasjonære. Produktet vil være ment som en demonstrasjon for hva som er mulig med selskapets produkter. Det tror i det minste The Financial Times som har avslørt prosjektet. Bilde: ARM

Annonse


Nå skal de vise hva som er mulig

ARM, som lisensierer ut brikkesettplattformen sin med samme navn, har planer om å lage sitt eget.

Ledes av tidligere Qualcomm-sjef

Men det er visstnok ikke for å konkurrere mot selskap som lager versjoner av deres underliggende plattform – i stedet er planen å lage det aller beste brikkesettet for å vise hva som er mulig med teknologien som er å finne på tynne bærbare, nettbrett og selvsagt mobiler fra alle leire.

At dette skjer nå er ikke tilfeldig: det er ventet selskapet skal børsnoteres senere i år og da er det en fordel å se lekker ut. Spydspissen til laget er Qualcomms tidligere sjef og designer Kevork Kechichian.

Kechichian hadde 12 års fartstid hos Qualcomm før han i februar i år ble ARMs “EVP Solutions Engineering.”

Annonse


Kevork Kechichian er ARMs nye stjerne. Kechichian har ansvaret for å designe en ny topp-brikke som skal vise bransjen hva som er mulig.

Er det PC-bransjen de sikter seg inn på?

Utviklingen skal ha vært på gang en stund da prototypen ble ferdig sensommeren i fjor. Bransje-insidere som The Financial Times har snakket med, mener at ARMs brikke er mer avansert enn noen halvleder som noen sinne er produsert. Det hintes om at prosjektet er “semi-hemmelig,” altså godt kjent av folk som følger med i bransjen.

ARM har ikke ønsket å kommentere saken, men FT mener altså at planen ikke er å selge eller lisensiere brikken. Om de gjør det vil det slå ned som en bombe i en bransje som er tuftet på lisensavtaler med nettopp ARM, og ikke konkurranse. Mer enn 500 selskap bruker ARM-design på en eller annen måte, inkludert Apple i sine M- og A-brikker til henholdsvis iPad, Mac og iPhone.

ARM har tidligere advart mot for dårlig spredningsområde for brikkene, noe som kan hinte i at de ønsker å vokse i PC-markedet der Apples egne M-brikker dominerer utenfor Intels og AMD x86-økosystemer. Det har vært spede forsøk fra Microsoft å levere tynne ARM-maskiner med Windows, men de gjentatte forsøkene har ikke spist markedsandeler i vesentlig grad.

Annonse