F-150
Norge får F-150 Lightning som første land etter USA.

Annonse


F-150 Lightning kommer til Norge som første land i Europa og du kan bestille nå

F-150 er Fords ikoniske amerikanske pickup. Det er for lengst lansert en el-bil-utgave i USA med navnet Lightning. Nå kommer den til Norge, som første land utenfor USA.

Bestillingene åpner i dag

“Som det første landet utenfor Nord-Amerika vil Ford fra 20. april åpne for norske bestillinger av en av de mest omtalte og etterspurte elbilene de siste årene: 5-seters pickupen Ford F-150 Lightning. Det ble annonsert under en internasjonal pressekonferanse som ble avholdt i spektakulære omgivelser i Oslo i dag,” heter det i pressemeldingen.

Nye F-150 Lightning er en svært stor og romslig pickup for fem personer. Den er hele 5,91 meter lang, 2,44 meter bred og 1,99 meter høy.

Ford

Hva er så prisen? “Lariat Launch Edition” som Ford omtaler som “godt utstyrt” koster 1 183 000 kroner. Ford varsler muligens lavere pris:

“Prisen vil kunne gå noe ned når vi har full oversikt over kostnadene for å konvertere bilen til norske standarder, endelig pris vil være avklart før kundene skriver kontrakt. Potensielle kunder kan allerede nå gå inn på ford.no og melde sin interesse for å kjøpe det nye helelektriske råskinnet.”

Annonse


Bilen kan lades fra 15 til 80 prosent på 39 minutter takket være 150 kW-lader.

Dette melder Ford om bilen

“Med firehjulstrekk som standard, første F-150 med uavhengig bakhjulsoppheng, og et lavt tyngdepunkt, er kjøreegenskapene og fremkommeligheten til F-150 Lightning svært gode – om det er på våte veier, snø, sand eller om den kjøres på landeveien. Den helelektriske 5-seteren kommer også med fire forskjellige kjøremoduser som automatisk optimaliserer den for forskjellige kjørescenarioer: Normal, Sport, Off-road og Tauing.

Understellet er forsterket med metallplater for å beskytte batteri og motor i tøft terreng. Batterikassen er vanntett og beskyttet av et støtabsorberende materiale.

Nye F-150 Lightning kommer med Fords nye SYNC4 infotainmentsystem og en 15,5 tommers stor berøringsskjerm. Fra denne kan du blant annet få full oversikt over hvor mye vekt du til enhver tid har på lasteplanet med «On-board-Scales». Med Pro Trailer Backup-assistenten blir også rygging med tilhenger langt enklere da du kan overvåke ryggingen fra SYNC-skjermen og manøvrere bil og henger ved hjelp av et eget roteringshjul.

SYNC4 gir deg trådløs tilgang til Apple CarPlay og Android Auto. Et 12 tommers heldigitalt instrumentpanel er også med på å heve den digitale opplevelsen i pickupen.

Den norske varianten kommer med 10-veis elektrisk justerbart førersete og både varme og kjøling i forsetene. F-150 Lightning kommer også med et B&O Premium Sound lydanlegg med 8 høyttalere og en subwoofer som standard.

Med Pro Power Ombord, kan F-150 Lightning-eiere bruke bilens batteri som strømkilde for å gi strøm til verktøy eller andre elektriske produkter, med inntil 2,3 kW (2300 W).

Under panseret – som kan åpnes elektrisk – er det en drenerbar Mega-Frunk på 400 liter hvor du kan frakte mer enn 180 kilo. Det vanntette rommet er svært praktisk – både for jobb og fritid.”

Annonse