Annonse


Nå nærmer Netflix sin fryktede funksjon seg Norge

Netflix har ganske lenge testet å oppdage passord-deling utenfor husstanden. Nå melder selskapet at de er klare til å bredt rulle ut funksjonen i USA i andre kvartal i år.

Europa neste?

Netflix sier de er fornøyde med hvordan det har fungert i landene funksjonen er lansert som Canada, New Zealand, Spania og Portugal tidligere i år. Planen var å lansere i USA allerede i første kvartal, men de fant ting som måtte rettes opp i før de startet i sitt viktigste marked.

“Betalt deling er et annet viktig initiativ nå som utbredt kontodeling (100 millioner+ husstander) undergraver vår evne til å investere i og forbedre Netflix for våre betalende medlemmer, samt bygge vår virksomhet,” heter det i kvartalsrapporten (de økte omsetningen med fire prosent sammenlignet med i fjor.)

Fra Netflix sin kvartalsrapport. Bilde: Netflix

“Taper i begynnelsen, men vinner i lengden”

Netflix innrømmer de oppdaget at folk reagerte med å kansellere abonnementet da selskapet annonserte nyheten i Sør-Amerika, men som de også forklarer at dette går over og at de i Canada har en større kundebase enn før betalt deling ble annonsert – selskapet regner med at kunder i Canada og USA vil reagere likt. Med andre ord kan Netflix tape litt i begynnelsen i hver region de ruller ut, men tar det inn igjen i form av høyere inntekter på lang sikt.

Annonse


Selskapet forklarer at Nielsen og andre som måler engasjement trolig vil registrere et litt lavere tall fra Netflix, men at nedgangen per dem vil være beskjeden.

Uansett gir beskjeden om at de ekspanderer til USA i andre kvartal all grunn til å tro at Europa snart står for tur.

Annonse