midjourney-bilder
Midjourney stopper tilgangen til gratis-versjonen av AI-bildeverktøyet etter det de omtaler som misbruk.

Annonse


Ikke lenger gratis

Midjourney mener det er nok nå etter at deres AI bilde-skaper lagde overbevisende deepfakes som fikk mye oppmerksomhet.

Ikke lenger gratis

Det fikk også den lille startupen fra San Francisco med tungvektere som Jim Keller (brikke-utvikler hos Apple, AMD, Tesla og Intel) og Nat Friedman (GitHub, GNOME) ombord som rådgivere.

Nå melder sjef David Holz at gratis-testingen opphører grunnet “veldig stor pågang og misbruk av tjenesten.” Sjefen kommer selv fra NASA, Max Planck og som grunder av Leap Motion.

Holz sier også at selskapet ikke har klart å stagge misbruk selv etter implementering av nye sikkerhetstiltak. Pris per måned er derfor 10 dollar, drøye 100 kroner.

Annonse


Donald Trump og pave Francis ble begge brukt til å skape AI-genererte bilder mange fikk med seg med tilhørende media-oppslag. Nå som noe nærmere AI-er er her, enn kun database-assistenter, så er farene stor for misbruk.

Slik forsvarer han Kina-sensur

Selskapet blir samtidig kritisert for å forby å AI-generere bilder av Xi Jinping. Holz sier at de gjør dette fordi myndighetene i Kina ikke liker satire, og at det er viktigere for kinesere å ha tilgang til verktøyet enn satire.

Det skal også ha blitt innført restriksjoner mot å vise arrestasjoner etter en hvor Donald Trump arresteres gikk viralt.

Annonse