spillet forspoken
Forspoken lanseres til PC og Playstation 5 tirsdag 24. januar, men støtte for de korte NVMe-lastetidene er det bare Windows 11 som får.

Annonse


Spillere kan bli nødt til å forlate Windows 10 allerede nå

Nå er de komplette kravene for Forspoken klare, spillet som kommer til Playstation 5 og PC.

Forspoken lanseres 24. januar, men det mest brukte OS-et får ikke kjapp-lasting

Akkurat denne saken handler om PC-versjonen, for den har som kjent DirectStorage for langt kjappere innlasting med kompatible SSD-er.

Playstation 5 har allerede en kjapp SSD(5500 MBps) med lignende teknologi innbakt, og det er virkelig imponerende. Det kan alle som har testet demoen til Playstation 5 skrive under på.

Spillets PC-funksjoner.
Det er fremdeles, med klar margin, Windows 10 som har flest Steam-brukere. Tallene er oppdatert per desember 2022. Bilde: Steam

Utviklere velger kanskje bort Windows 10 av denne grunn

Forventingen er jo at spillet tar noen sekunder å laste inn, men da vi testet det snakker vi nok maks et par sekunder.

Annonse


Forklaring på det som har skjedde kan være Luminous Studios valgte å droppe støtte for Windows 10 (selv med så stor markedsandel – da må det være innviklet å få det til?), da det ifølge Microsoft selv er forbedringer som kun finnes i Windows 11:

DirectStorage-spill vil fungere i både Windows 10 og Windows 11, men det er ytterligere optimaliseringer i IO-stacken tilgjengelig for Windows 11-brukere. Derfor er dette vårt anbefalte valg for de beste forbedringene.

Spill som kjører på både Windows 10 og Windows 11 vil se gevinster som en effektiv GPU-dekompresjonsimplementering, ettersom nøkkelkomponenten til denne funksjonen er å flytte arbeidsbelastningen fra CPU til GPU i stedet for endringer i selve operativsystemet.

Microsoft, oktober, 2022.

Om det er slik at forbedringene er så mye dårligere i Windows 10 bør dette klargjøres, eventuelt andre grunner til at det ikke er støtte. Dette er litt vagt.

Mulig kommer det støtte senere, og forhåpentligvis kan andre spill gi støtte for teknologien med bare litt dårligere ytelse i Windows 10.

Annonse