ønskerdroneforbudinorge
Flesland er stengt etter drone-observasjon. Nå ønsker Lederne forbud mot droner til sikkerhetssituasjonen har normalisert seg.

Annonse


Ønsker drone-forbud i Norge

En rekke droner er observert ved norske flyplasser de siste ukene. Nå nettopp også på Flesland som er stengt.

Oppdatert, 09:32:

Flesland er åpnet igjen.

Russiske droner observeres mange steder i Norge

Dronene skal ifølge rapportene tilhøre russiske statsborgere, og nå varsler fagforeningen Lederne, at det bør innføres drone-forbud i Norge til den internasjonale sikkerhetssituasjonen er sikrere.

Annonse


VG melder at politiet har rykket ut til både til Flesland og Haakonsvern i Bergen. Det er også mulig at en drone i Førde er oppdaget.

På vegne av an rekke av våre medlemmer ønsker Lederne at et midlertidig forbud mot bruk av droner innføres. Det bør være en smal sak å gi tillatelse til tjenstlig og nødvendig bruk av droner innenfor et slikt generelt forbud. 

Lederne

Lederne er “en medlemsstyrt, partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon for ledere, fagspesialister og andre tekniske og administrative stillinger i norsk arbeidsliv,” per fagforeningens nettsider.

Fagforening for de som jobber med kritisk infrastruktur

Fagforeningen organiserer spesialarbeidere og ledere som har ansvar for kritisk infrastruktur i Norge – dette inkluderer oljeinstallasjoner, kraftintensiv industri, produksjonsbedrifter og samferdsel.

Selv om det er forbudssoner og ulike restriksjoner i Norge,så er det store områder som ikke er dekket eller omfattet av forbud.  

Sitat

“Stadig flere av våre medlemmer undrer seg hvorfor Norge ikke fjerner alle unødig risiko knyttet til ukontrollert bruk av droner,” heter det i pressemeldingen som påpeker at “selv om det er forbudssoner og ulike restriksjoner i Norge,så er det store områder som ikke er dekket eller omfattet av forbud.”

“Sikkerhetssituasjonen i Norge bør ikke utfordres unødvendig, og et midlertidig forbud mot fri bruk av droner fremstår som er en liten pris å betale,” heter det videre i pressemeldingen.

Annonse