iphone15fårusbc
Bloombergs Apple-ekspert Mark Gurman er ikke i tvil om at selskapet har jobbet lenge med USB C og at iPhone 15 blir de første modellen som endelig kvitter seg med Lightning.

Annonse


Han er helt sikker Apple skal gjøre det med iPhone neste år

Mark Gurman sier at Apple allerede innen 2025 er klare med USB C på samtlige produkter.

“Apple har planlagt dette lenge”

Samtidig hevder han at Apple har jobbet med overgangen i lang tid, og at de mer eller mindre garantert skal lansere iPhone 15 med USB C neste år – altså trenger vi ikke vente til EUs påbuds-frist som er høsten 2024.

Apple ønsker ikke å signalisere at andre enn dem, og spesielt ikke lov-myndigheter, bestemmer hvilke viktige teknologiske beslutninger de tar.

Jeg tror selskapet enkelt vil slå forfallsdatoen med sine mest viktigste produkter. iPhone 15 er i hovedsak låst til USB-C for høsten 2023, og slår påbudet med ett år. Den ene gjenværende iPad uten USB-C (innstegsmodellen), får trolig USB C innen slutten av dette året.

Mark Gurman, Bloomberg.

Les vår test av Phone 14 Pro Max.

Hva med de andre produktene?

Som Gurman påpeker vil det da kun være AirPods, Magic Mouse, Magic Keyboard og Magic Trackpad som må utstyres med USB C. Vi må si vi er overrasket over at Apple ikke utstyrte AirPods Pro 2, som nettopp ble lansert (dog, kravet er kun for nye produkter), med USB C.

Annonse


Smartklokker er unnlatt fra USB C-kravet.

Neste år venter Gurman, som tidligere nevnt, en ny iMac og Mac Pro. Dette passer fint da mus og tastatur jo kan utstyres med USB C.

Apple-kjenneren tror som mange andre, oss inkludert, at Apple kommer til å gå for portløse-løsninger for produkter det gir mening med. MagSafe som eneste lader utover trådløs lading for iPhone kan skje om ikke så alt for mange år.

Annonse