chromeosflexlansertiendeligversjon
Google har lansert Chrome OS Flex i endelig versjon og bruker norske Nordic Choice Hotels i reklamen.

Annonse


Last ned Googles nye OS

I februar i år lanserte Google en beta-test av Chrome OS Flex. Nå er den ferdige versjonen lansert og du kan installere nå.

Krever kun 16GB disk

Både Windows- og Mac-maskiner er støttet. Selskapet skryter av at Chrome OS for Windows og Mac er “kjapt og moderne” og laget for å jobbe uansett hvor man er.

Det er et stort fokus på bedrifter med kjapp utrulling, pro-aktiv sikkerhet og at OS-et “drar mest nylig nytte av maskinvaren” med det salgspoenget at også eldre maskiner (som du ser under) kan gis nytt liv med et lettvekter-OS.

Minimum-kravene for OS-et er som følger:

  • Intel eller AMD x86-64-bit
  • RAM: 4 GB
  • 16 GB disk

Google påpeker at “Intel GMA 500, 600, 3600 og 3650 GPU-er ikke møter Chrome OS Flex’ ytelses-standarder.”

Annonse


Bruker norsk sjef i reklamen

Dessverre er det ikke støtte for Android-apper, i det minste ikke enda. Vi har altså havnet i en merkelig situasjon der Windows 11 er OS-et for å kjøre Googles mobil-OS sine apper.

Google bruker faktisk viseadministrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Bjørn Arild Wisth, som reklame-talsperson for OS-et:

“Implementering av ChromeOS Flex reddet oss virkelig. Når du har et stabilt, trygt og problemfritt operativsystem på hotellene, påvirker det virkelig våre ansatte, og selvfølgelig gjestene også,” er sitatet fra Wisth som de også har video-intervjuet for reklame-kampanjen:

Annonse