detkanblienklereåhandletesla
Teslas prisøkninger kjøler kjøpelysten en god del viser tall fra Australia, og landet er neppe alene om også å merke økte priser på det meste.

Annonse


Derfor kan det bli lettere å skaffe en Tesla

Den australske el-bil-avisen The Driven sier at prisøkningen har hjulpet på tilgjengeligheten.

Folk har mindre penger og Tesla-ene øker i pris

Når man tar en titt på prisøkningene så langt i år er de dramatiske: Model 3 RWD har økt med nesten 10 prosent siden starten av året. Som nettsiden påpeker følger samtlige konfigurasjoner av modellen den samme priskurven: oppadgående.

Så har dette en effekt på tilgjengelige biler da det kjøler ned deler av potensielle kunder som nå mener at bilene er for dyre? Signalene fra Australia er ja. At Norges bank nå setter opp styringsrenten vil også føre til færre innkjøp av dyre produkter som biler og også gjøre det vanskeligere å få lån.

Ventetiden er kuttet noe

Før den siste pris-justeringen i april måtte kundene vente 9 til 12 måneder på å få sin Model 3 levert. Nå er dette tallet 8 til 11 måneder.

Annonse


Verst i Norge er det med Model 3: både Model 3 og Long Range leveres ikke før januar eller mars 2023, mens den dyrere Performance-utgaven som også har kortere rekkevidde, kan leveres oktober/desember i år.

Det tilbys kun to Model Y-modeller: Long Range og Performance. Begge modellene kan leveres i oktober/desember i år.

Annonse