googlepixelselvservice
Google starter opp, som Apple og Samsung, med et program for å gjøre det mye enklere for kunder av Pixel-mobiler til selv å skifte deler som har sluttet å virke. Bare det å kunne erstatte et utslitt batteri vil spare kundene med hundrevis av kroner.

Annonse


Google og Samsung USA lanserer selv-reparasjon

Google samarbeider med iFixit for et nytt Pixel-reparasjonsprogram som starter opp senere i år.

Hva skjer med Apples USA-program?

Dette er samme initiativ som Apple annonserte i november i fjor, men som vi ikke har hørt noe mer om etter den første kunngjøringen.

Google melder at forbrukere med nok kunnskaper, samt uavhengig service-profesjonelle vil få tilgang til offisielle Pixel-deler, som kunden handler fra iFixit, for å kunne fikse mobil-serien helt tilbake til Pixel 2 fra 2017.

Fordi Pixel ikke selges i Norge, er tilbudet tilgjengelig der mobilene er – det inkluderer USA, Storbritannia, Australia og et knippe EU-land.

Annonse


Samsung lanserer selv-hjelp i USA

Men Samsung selges jo her i Norge, og det med store PR-kampanjer, så da vi først hørte at også skal tilby dette ble vi entusiastiske. Selv om det er en fin start, er dette noe Samsung Electronics America har ansvaret for, så noe tilsvarende i Norge må vi vente på. Dessuten er ikke den nye S22-serien er inkludert, men tilbudet skal utvides.

Galaxy S20 er inkludert, men vil ikke kunne skifte batteriet, da det er for vanskelig og krever blant annet en vakuum-propp, S21 og Tab S7 Plus denne sommeren. I USA, altså.

Samtlige av selskapene må trolig utarbeide/se på det norske lovverket for reklamasjon og garantier før de gjør det samme her, noe som jo uansett ikke er aktuelt for Google da de ikke tilbyr Pixel i det norske markedet.

Annonse