microsoft-windows
Kontroversen rundt Apple og App Store har gjort at Microsoft føler seg nødt til å forklare deres standpunkt.

Annonse


Microsoft vil ikke være som Apple: – Windows blir aldri et låst økosystem

Mens det er stor blest rundt Apple og deres ønske om at alt skal gå gjennom App Store, samt regulering som er på vei for å gjøre noe med dette, har Microsoft i et innlegg lovet at Windows vil fortsette å være et åpent økosystem der brukere så vel som administratorer kan laste ned programmer fra hvor som helst.

Stikk mot Apple

I det som er et tydelig stikk mot Apple skriver Microsoft at de vil tilpasse seg til ny lovgivning som skapes for å regulere problemstillingen – ikke kjempe i mot, slik vi har sett iPhone-utvikleren gjøre hver gang spørsmålet har kommet opp.

Innlegget ser ut til å ha vært motivert av Activision Blizzard-oppkjøpet, hvor de også skriver at denne holdningen deres om å være åpen vil gjelde for neste generasjons markedsplasser for spill hvor de blant annet vil bidra for at mobilplattformene åpnes i større grad slik at alle kan spille, uavhengig av plattformen deres.

Følger fire hovedprinsipper

Microsoft har laget seg et rammeverk kalt “Open App Store Principles” der fire hovedprinsipper gjelder:

  1. Kvalitet, trygghet, sikkerhet og personvern
  2. Ansvar
  3. Rettferdighet og transparens
  4. Utviklerrettigheter

Sistnevnte ser ut til å være direkte basert på hvordan Apples App Store ikke er: utviklerne på Microsoft sine plattformer vil ikke tvinges til å bruke selskapets egne betalingsløsning for å prosessere betalinger i appene, og de vil ikke stille krav til at deres plattform vil få de mest gunstige vilkårene.

Annonse