bowserifengsel
Kanadieren Gary Browser må tilbringe 40 måneder i fengsel.

Annonse


Bowser er i fengsel, solgte ulovlige Nintendo Switch-spill

I en pressemelding skriver det amerikanske justisdepartementet at den kanadiske hackeren Gary Bowser er dømt til 40 måneders fengsel av en føderal domstol i Seattle.

Solgte piratkopierte spill

Som frontfigur i hackergruppen Team Xecuter har han fått Nintendo på nakken etter å ha brukt flere år og masse krefter på å utvikle og selge brikker som folk kunne bruke til å spille piratkopierte spill på konsollene sine. Ifølge justisdepartementet skal videospillutgivere ha gått glipp av 65 millioner dollar som en konsekvens av Bowser og co. sin piratvirksomhet.

I sin egen pressemelding takker Nintendo myndighetene for at de har tatt på seg dette grundige arbeidet med å domfelle Bowser, som for øvrig ble arrestert i Den dominikanske republikk og utlevert i 2020. To andre er mistenkt i saken men er fortsatt på frifot, og både Homeland Security Investigations og FBI jobber nå med å få tak i disse.

Har gått med på å gi fra seg millioner

I fjor skal Bowser gjennom en sivilrettslig prosess ha gått med på å betale omkring 90 millioner kroner i skadeserstatning til Nintendo, i tillegg til ytterligere 35 millioner i oppreisning.

Han slipper relativt billig unna med 40 måneder da det i utgangspunktet var fare for at han kunne bli dømt til å sone i ti år.

Annonse


Annonse


Annonse