windows-11-malware
Du må for all del unngå å oppgradere til Windows 11 på denne nettsiden, med mindre du ønsker skadevare på enheten din.

Annonse


Gjør deg selv en tjeneste og ikke gå på denne Windows 11-fellen

Det er kanskje det eldste trikset i boka, men det brukes fortsatt og er kanskje mer skadelig enn noensinne. Igjen har det dukket opp ondsinnede aktører som ønsker å spre skadevare på PC-en din, og denne gang er det i Windows 11-drakt.

Oppdaget av HP-team

HP Threat Research Team er gjengen som står bak oppdagelsen – de har funnet en nettside som utgir seg for å være Microsoft som tilbyr Windows 11-oppgradering, men som i realiteten er skadevare av typen RedLine Stealer. Denne formen har blitt svært populær i det siste, og samler effektivt inn informasjon fra nettleseren som innloggingsdetaljer, autofyll-data, kortdetaljer og mer.

I bildet over ser man at de har gjort en god jobb med å få det til å se ekte ut, men nettsidens URL burde være nok til å mistenke at det er ugler i mosen.

Mer alvorlig enn før

Helt siden Windows 11 ble annonsert rundt sommertider i fjor så har det vært trøbbelmakere der ute som forsøker å lure folk til å laste ned skadelige og uekte Windows 11-installeringer. Aktiviteten har likevel avtatt en periode, men nå er de på ballen igjen og denne gangen er det litt mer alvorlig ifølge Neowin og andre nettsteder.

Denne gangen er det mer alvorlig ettersom det ikke lenger kun er Insider-brukere som er målgruppen – nå kan vanlige brukere som ikke nødvendigvis er like datakyndige som Insiderne bli utsatt, og da er det gjerne litt lavere terskel for å trykke en knapp du ikke burde trykke.

Annonse