steamdeckfortnitenei
Fordi Epic Games ikke stoler på at de kan stoppe jukserne i Valve sitt Linux OS, vil ikke Epic støtte Fornite. Heldige eiere av den håndholdte vil derfor måtte installere Windows.

Annonse


De får ikke det mest populære spillet uten å installere Windows

Steam Deck kan fremdeles ikke reserveres i Norge. De første kundene i USA og utvalgte EU-land får sine 25. februar som tidligere meldt.

Valve SteamOS er basert på Linux

De største YouTuberne som snakker mye om maskinvare, Linus Tech Tips og Gamers Nexus, har allerede testet en produksjonsmodell av den håndholdte konsollen, men de fikk kun lov å snakke om maskin- og ikke programvaren. Valve har nok endel uferdige oppgaver fremdeles. Du kan se de to sniktittene under.

Hva angår programvare er det interessant at Fortnite ikke kommer til den uten videre, rett og slett fordi Epic Games ville ha måttet utført ekstra sikkerhets-arbeid på Linux-kjernen i håp om å stagge juksing, et arbeid som er både tidkrevende og ingen garanti. Det hadde blitt en katt- og mus-lek for evig og alltid.

Sweeney tror det blir for tøft å unngå juksing med spesial-laget Linux OS

Ifølge Epic-sjef Tim Sweeney er dette noe selskapet ikke kommer til å prioritere, dermed er eneste løsning for de som ønsker å spille det populære spillet på Steam Deck, å installere Windows på den noe som jo er mulig uten alt for mye triksing.

Som sjefen poengterer er risikoen alt for høy: om Steam Deck-spillere jukser masse og ødelegger for andre plattformer kan gullkalven til selskapet miste mye av sin popularitet, noe som er langt verre enn å ikke støtte en håndholdt maskin veldig få vil klare å handle den nærmeste fremtid.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse