darksoulspchack
From Software har skrudd av serverne for PC-versjonene av Dark Souls til de finner ut hvordan man skal unngå at spillere får maskinene sine total-hacket.

Annonse


Gjorde Dark Souls-spillene til en trojaner som tok over PC-en – nå har de stengt serverne

Dark Souls-serien til PC, altså Dark Souls, Dark Souls 2 og kommende Elden Ring har en skummel feil i seg som kan utnyttes når spillene er nett-tilkoblet.

Utnytter RCE (“Remote Code Execution”) i Dark Souls-spill

Vi kan ikke huske å ha hørt om noe lignende, men det er altså slik at hullet lar hackere ta kontroll over offerets maskin, slik at spilleren ikke kun er et offer i disse tøffe spillene, men også i forhold til egen informasjonssikkerhet.

Du kan se et konkret eksempel på en slik hack som ble utført mot The Grim Sleeper på Twitch. Plutselig krasjer spillet og hackerne bruker tekst-til-tale funksjonen i Windows for å kritisere spillingen til strømmeren – morsomt, hadde det ikke vært et så alvorlig hul.

From tok affære tidligere i dag

Hackeren skal ha prøvd å kontakte FromSoftware slik at de kunne tette det enorme hullet, men i stedet ble vedkommende ignorert. Det er han ikke mer.

Annonse


Slik situasjonen er nå så er det kun fire personer som vet hvordan man skal utnytte RCE-feilen, og fordi serverne er skrudd av, kan den ikke utnyttes lenger.

Følgende PC-servere er skrudd av i påvente av en feilretting: Dark Souls: RemasteredDark Souls 2Dark Souls 3 og Dark Souls: PtDE. 

Annonse