Mate X2 sies å få en oppfølger.

Annonse


Huawei lanserer neste generasjons foldbare i februar

Huawei har ifølge Weibo-lekkeren Digital Chat Station, startet volumproduksjon av neste generasjons foldbare smarttelefon. Modellen vil konkurrere med Samsung Electronics’ Galaxy Z Flip 3 og forventes å komme med high end-funksjoner, men allikevel havne i et lavere prissjikt enn Galaxy’en.

Lanseres sammen med flaggskipstelefonene i Mate 50-serien

Huawei var blant de første til å presentere en foldetelefon i begynnelsen av 2019 – Mate X; den ble oppdatert med Mate Xs, og nu dukker det opp rykter om etterfølgeren.

Digital Chat Station hevder at neste generasjons foldbare fra Huawei vil bli lansert i februar 2022, sannsynligvis sammen med flaggskipstelefonene i Mate 50-serien.

Fingeravtrykkssensor under skjermen

Det hevdes at Huawei tester fingeravtrykkssensor under skjermen og OLED-skjermen til neste generasjon foldbare. Smarttelefonen forventes å komme med POL-LESS OLED-teknologi som er utviklet av Samsung Display, hvilket kan øke lysstyrken med 20-30 prosent.

Annonse


Om ryktene har noe for seg så sies det også at Huawei arbeider med en annen foldbar telefon som får et klappdesign à la Samsung Galaxy Z Flip3. Telefonen som kan få navnet Huawei Mate V, sies å bli drevet av selskapets eget HiSilicon Kirin 9000-chipset og vil være en 4G-modell.

Men Google Play får du ikke

Huawei har lenge vært blant de mest aggressive smarttelefon-produsenter når det gjelder å introdusere ny teknologi og deres eksperimenter med foldetelefoner er en del av det. Selskapet har fått mye oppmerksomhet for sin posisjonering overfor amerikanske myndigheter – og det kanskje viktigste resultat av det er at Huawei har rustet opp eget operativsystem og egne tjenester som erstatning for det Google tidligere leverte. For mange er savnet av Google Play den største hemsko ved Huawei.

Mer fra Kina

I tillegg til Huawei jobber et par andre Kina-baserte produsenter med foldbare smarttelefoner som ryktes å lanseres iår, blant dem OPPO og Vivo. Xiaomi som allerede har lansert sin første foldbare, forventes å komme med en ny modell.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse