microsoftneim1
Microsoft sier i skrivende stund nei til Mac M1-støtte, men det ryktes at offisiell støtte kan komme på plass. Om ikke vil Parallels stadig måtte hurtigfikse egen programvare.

Annonse


Microsoft sier nei til Windows 11 på Apples nye maskiner, men de kan endre tone

Til The Register sier Microsoft at det å gjøre Windows 11 på Mac ikke er noe særlig.

Det er et par steg ekstra som må til

Det Microsoft sikter til er Apples M1 Mac-er, og ikke Intel, som jo selvsagt kan kjøre Windows 11 x86-kode uten særlige problemer. Det er ikke så veldig vanskelig å få Parallels til å kjøre Windows 11 på Apples M1 ARM, men man må bruke en virtuell diskfil fra en Windows 11-testversjon, så litt mer kronglete er det jo.

Microsoft uttaler mer spesifikt at det ikke er et “støtte scenario” å kjøre Windows 11 på en Mac M1, noe som betyr at det jo er mulig, men at selskapet ikke støtter det offisielt, noe som betyr at de ikke oppdaterer kode for å gjøre det bedre eller enklere, ei heller har de support for dette om noe skulle oppstå.

Skal Microsoft støtte M1 eller ikke?

Og problemer er det allerede: dev-testen av Windows 11 har allerede startet å spytte ut maskinvare-feilmeldinger til Parallels rettet feilen i sin programvare (17.0.1). Vi ser for oss at Parallels derfor jevnlig vil måtte gjøre forbedringer etter at nye Windows-versjoner lanseres, og det er jo ikke optimalt for noen.

Annonse


Merkelig nok mener Paul Thurrots kilde i juli at Windows på M1-maskiner skal få Microsofts velsignelse i form av offisiell støtte, og at det skulle skje denne måneden.

Om ikke annet vil det øke antallet Windows-installasjoner bittelitt, noe som er bra for Microsofts tall, men noe mindre fint for PC-produsentene.

Annonse


Annonse


Annonse