nvidiartxmangel
Nvidia vet at de også neste år vil få problemer med å levere nok kort, og gjør derfor markedet klar over utfordringen i god tid.

Elendig nytt for dere som vil ha et RTX 30-kort

Annonse


Til investorene avslørte nylig Nvidia-sjef Jensen Haung at det også neste år blir vanskelig å skaffe skjermkort store deler av året.

Kortene med strupet digitalvaluta-ytelse stod for 80 prosent av leveransene i andre andre kvartal 2021

“Jeg forventer at det vil være for få forsyninger mesteparten av neste år, det er hva jeg gjetter akkurat nå”, forklarte Huang som leder et selskap i eventyrlig vekst, men som samtidig ikke klarer å levere nok produkter til alle som vil ha.

Microsoft, Sony og mange bilprodusenter sliter med leveranser av spesielt el-biler da de trenger mange av de delene for å fungere som komponenter, mobiler og konsoller.

Huang poengterte det sultne marked til en stor positiv fordel for selskapet, naturlig nok:

Ampere har fått en utrolig start: det er den mestselgende GPU-plattformen i vår historie. Dette samtidig som vi kun har oppgradert mindre enn 20 prosent av vår total brukerbase. Med andre ord er det 80 prosent igjen av PC gaming-markedet som enda ikke har oppgradert til RTX.

Jensen huang, Nvidia med-2grunnlegger og sjef.

Dette har vært en usedvanlig rotete lansering og frustrasjonen er stor

Vi regner med han sikter til Nvidias base, for det er tvilsomt at en eier av en av AMDs nye Radeon-kort tar sjansen på å selge et kort for å stå i kø i over ett år for å skaffe et Nvidia 30-kort, spesielt ikke fordi kortene ofte blir snappet opp av personer som setter opp bot-er som kan prøve mange tusen ganger i sekundet på å legge kortene i handlekurven i stedet for å måtte vente i timesvis og trykke manuelt.

RTX 30-serien, og skjermkort i topp-delen av markedet som Radeon 6000-serien til AMD, har lenge vært de gjeveste PC gaming-produktene grunnet meget god ray tracing-ytelse.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse