Super Mario
Super Mario er blitt kostbar på sine gamle dager. Nintendo

Annonse


Ny rekord: Gammelt eksemplar av Super Mario Bros. solgt for nesten 18 millioner kroner

Vintage-spill fortsetter å hente inn vanvittig mye penger. Et sjeldent eksemplar av Super Mario Bros. har nettopp innbragt hele to millioner dollar eller nesten 18 millioner kroner. Det knuste forrige rekord fra juli iår som ble holdt av en Super Mario 64-kopi som ble solgt for 1,56 millioner dollar.

Perfekt stand, intakt forsegling 

Den klassiske tittelen fra 1985 ble laget for Nintendo Entertainment System. Spillet er i perfekt stand med forseglingen intakt. Det er vurdert til 9,8 A+ av videospillklassifiseringsbyrået Wata. New York Times understreker at mens den forrige rekordprisen ble oppnådd på auksjon, har den siste transaksjonen noe unikt over seg.

Spillet var eid av et selskap kalt Rally som kjøper opp samleobjekter. Selskapet kjøper opp verdifulle samleobjekter på vegne av vanlige mennesker som hver får en andel av gjenstanden. Når en ekstern budgiver kommer med et tilbud på varen, stemmer investorene seg imellom over om de skal godta eller avvise det.

Ga 1,25 millioner kroner

I dette tilfellet hadde Rally kjøpt Super Mario Bros.-kassetten i april 2020 for 140 000 dollar (1,25 millioner kroner). Samme år mottok selskapet et tilbud på 300 000 dollar. Investorene avviste imidlertid tilbudet og beholdt spillkopien i over et år. Til slutt tilbød en anonym kjøper å betale to millioner dollar. Denne gangen ga nær 75 prosent av investorene grønt lys for handelen.

Rally handler med en rekke ting som veteranbiler, tegneserier, bøker, spill, historiske dokumenter og bøker. Blant eiendelene selskapet sitter med er en kopi av den amerikanske uavhengighetserklæringen, en Porsche 356 Speedster fra 1955, et Star Wars #1 tegneseriehefte fra 1977 og en Apple I Computer fra 1976 signert av Woz.

Har du sjekket hva som befinner seg på det gamle gutterommet ditt?

Annonse