PS5 selges uten tap.
Det har tatt Sony mer enn et år å tjene penger på PS5.

Annonse


Sony taper ikke lenger penger på PS5

Sonys PlayStation 5-konsoll (Prisjakt 5999 kroner) selges ikke lenger med tap. Sonys finansdirektør Hiroki Totoki delte nyheten en uke etter at selskapet meldte at det hadde solgt ti millioner PS5-konsoller.

PS3 var verstingen

Selv om PS5 med harddisk ikke lenger selges for mindre enn kostnadene ved å produsere den, er den rimeligere og diskløse PS5 Digital Edition (Prisjakt 4799 kroner) på vei til å få Sonys relaterte tap oppveid av annet hardware-salg som tilbehør og PS4. Siste kvartal solgte Sony 500 000 PS4-konsoller, noe som bikker livstidssalget i overkant av imponerende en milliard kroner.

Det tok flere år før Sony sluttet å tape penger på PS3-salget. Sony sluttet å selge PS4 med tap rundt seks måneder etter debuten i 2013. PS5 har tatt litt lenger tid, men selskapet gjentar tydeligvis ikke den kostbare øvelsen de gjorde med PS3, til tross for rapporter om at Sony slet med å fastsette prisen på PS5 på grunn av dyre deler.

104 millioner PS-brukere

Sony rapporterte også største inntekter på PlayStation noensinne i første kvartal iår, og den nest største inntekten for PlayStation noensinne i et kvartal utenfor ferien. 

Annonse


Det er 104 millioner aktive brukere hver måned på PlayStation Network. De brukte i gjennomsnitt 37,09 dollar hver (327 kroner) på digital programvare, add-ons og tjenester i første kvartal 2021.

Microsoft taper på konsollene

Microsoft avslørte tidligere iår at de ikke tjener penger på hardware alene, de selger Xbox-konsollene med tap. Microsoft har ikke rapportert om maskinvaresalget på en tid, men en av Xbox-lederne røpet under Epic-Apple-krigen at Microsoft har overskudd på salg av spill og abonnementer på onlinetjenester.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse