Apple-salget slår nye rekorder.
Folk fortsetter å jobbe og studere hjemmefra og datamaskiner selger i rekordtall.

Annonse


Apple-salget vil ingen ende ta

Apple kunngjorde igår resultatene for annet kvartal 2021. Selskapet hadde en omsetning på 81,4 milliarder dollar (drøyt 724 milliarder kroner) og et nettoresultat på 21,7 milliarder dollar (193 mia. kroner), eller 1,30 dollar pr. utvannet aksje. Ifjor endte omsetningen i samme kvartal på 59,7 milliarder dollar og et netto kvartalsresultat på 11,25 milliarder dollar, eller 0,65/aksje.

Beste annet kvartal på et tiår

Folk fortsetter å jobbe og studere hjemmefra og Mac-er og iPads selger i rekordtall. Ifølge Apples tall for annet kalenderkvartal 2021 hentet Apples Mac-kategori inn 8,8 milliarder dollar (78 milliarder kroner), opp fra 6,5 ​​milliarder dollar ifjor.

Salget var litt ned fra første kvartal da Mac-maskinene hentet inn 9,1 milliarder dollar. iPad-inntektene var på 7,4 milliarder dollar, opp fra 6,6 milliarder dollar ifjor og omtrent uendret fra første kvartal.

Beste år noensinne

Ifølge administrerende direktør Tim Cook gjorde ‌iPad‌ sitt beste annet kvartal på nesten et tiår, mens Mac satte ny omsetningsrekord. Apples finansdirektør Luca Maestri sa at de siste fire kvartalene sammen er Macs beste noensinne.

Tallene dekker M1 Mac-er og ‌iPad‌ inkludert ‌M1‌ 24-tommers iMac og ‌M1‌ iPad Pro som kom tidligere iår.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse