Rivian RT1
Rivian har hentet inn 22 milliarder kroner for å bygge fabrikk nummer to for elbiler.

Annonse


Rivian vil ha sin andel av elbil-markedet. Bygger fabrikk nr. to

Rivian kunngjorde igår at de har hentet inn 2,5 milliarder dollar eller omkring 22 milliarder kroner, for å bygge fabrikk nummer to for elbiler. Blant investorene er Amazon og Ford. Bilprodusenten bekreftet at de leter etter et sted å bygge fabrikken.

Støttes av markedet

Rivian har vært ganske rå på å reise privat investeringskapital. Der andre elbilprodusenter har slitt med å reise kapital i oppstartsfasen, har Rivian konsekvent lykkes og har samlet inn milliarder av private dollar fra selskaper som Ford, Amazon og institusjonelle investorer. Igår kunngjorde de at en ny privat finansieringsrunde på 2,5 milliarder dollar var lukket.

Når vi nærmer oss starten på bilproduksjonen er det viktig å fortsette å se frem mot Rivians neste vekstfase. Tilførselen av midler fra pålitelige partnere gjør at Rivian kan skalere nye kjøretøyprogrammer, utvide vårt innenlandske fotavtrykk og drive internasjonal produktutrulling.

RJ Scaringe, Rivians konsernsjef

Samtidig har bilprodusenten bekreftet planene for en ny fabrikk i USA.

Produksjonsproblemer

Rivian har vært fokusert på produksjon fra starten av. De kjøpte et tidligere Mitsubishi-anlegg i Illinois før de presenterte første prototype, men det forhindret ikke produksjonsproblemer. I forrige uke meldte de at deres første elbil, den elektriske pickupen R1T, blir forsinket til september.

Annonse


Reuters melder at Rivian planlegger at den nye fabrikken skal produsere mer enn kjøretøyer:

Amazon-støttede elbil-oppstart Rivian Automotive planlegger å bygge en ny fabrikk i USA som også skal produsere battericeller. Tilsynelatende er spesifikke steder i flere stater under vurdering, men det er ikke rapportert om noen tydelige favoritter.

Reuters

Fabrikk nr. to

Rivian har ikke kommentert detaljene, men en talsmann har bekreftet at de leter etter et sted for bilprodusentens andre fabrikk i USA:

Selv om vi er på et tidlig stadium i prosessen, vurderer Rivian steder for sitt andre produksjonsanlegg i USA. Vi ser frem til å samarbeide med et fremtidsrettet, assisterende lokalsamfunn.

Rivian

300 000 biler/år

Rivians nåværende fabrikk i Illinois sies å ha kapasitet til å bygge tilsammen 300 000 av pickupen R1T, SVu-en R1S og Amazon-varebilenbiler pr. år.

Det er uklart om Rivian planlegger å bygge de samme kjøretøyene i den nye fabrikken, eller om de har nye programmer på gang.

Annonse