iPhone
Mysteriet er hvordan de kriminelle klarer å bryte igjennom iOS’et og banksikkerheten i en låst iPhone.

Annonse


Ny trend: Stjeler iPhones. Ikke for videresalg, men for å hacke bankkontoen

I Brasils største by São Paulo stjeler folk iPhones og har etter noen timer fått tilgang til eiernes bankkontoer og tømt dem.

Skaffer adgangsinformasjon til banken

Denne nye trenden tok til med pandemien og har siden bare utviklet seg til det verre. Tyvene klarer ikke bare å åpne iPhone 11 og iPhone XR, de klarer også å skaffe seg adgangsinformasjon til bankkontoen.

Før pandemien kunne man se tyver på sykkel nappe telefoner fra uoppmerksomme mennesker på gaten, men deres agenda var å videreselge telefonene. Nå opptrer en mere spesialisert bande som ikke bare invaderer telefonen, men også bankkontoen.

“En hær av hackere”

Procon-SP, en brasiliansk forbrukerorganisasjon, etterlyser tiltak mot Apple og andre smarttelefonprodusenter samt banker.

Procon har registrert organisert tyveri av mobiltelefoner, ikke for videresalg, men for svindel med passord og innbrudd i bankkontoer. En hær av hackere er tilknyttet denne banden.

Fernando Capez, Procon-SP

Spesialisert på iPhone

Tyvene har merket seg hvor mye informasjon folk legger igjen i telefonene sine. Selv om det skal være lettere å hacke en Android-telefon, er det iOS-telefoner de har spesialisert seg på. 

Roberto Monteiro, politimester

Mysteriet er hvordan de kriminelle klarer å bryte igjennom iOS’et og banksikkerheten i en låst iPhone.

Annonse
Regelmessig oppdatering av sikkerheten

To av bankene som er rammet er de brasilianske Nubank og Itaú Unibanco. De sier at de regelmessig oppdaterer sikkerheten, men at det er viktig å holde smarttelefonen og appene oppdatert. Det brasilianske bankforbundet sier at alle bankappene sikres langs hele linjen fra utvikling til bruk.

For å bruke bankapplikasjoner er kjennskap til kundens personlige passord obligatorisk. Applikasjonens bruksdata så vel som kundens passord, lagres aldri av bankens applikasjoner på mobiltelefoner.

Det brasilianske bankforbundet

Det generelle rådet er å bruke Face ID eller sterke passord – og kansellere bankkort umiddelbart om de blir stjålet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse