Fortnite
Fortnite genererte over 850 millioner kroner for Apple.

Annonse


Apple hadde svimlende inntekter på Fortnite

Apple vs. Epic Games: Michael Schmid, leder av App Stores avdeling for forretningsutvikling for spill, sa igår at App Store genererte mer enn 100 millioner dollar (830 millioner kroner) i provisjon på Fortnite.

“Upassende” å oppgi spesifikke tall

Schmid spesifiserte ikke beløpet og nektet å si om inntektene kunne være mer enn 200 millioner dollar: “Det ville være ‘upassende’ å dele den informasjonen.”

Epics Fortnite var nesten to år fra 2018 til den ble fjernet ifjor, i App Stores sortiment. Michael Schmid uttalte seg vagt og mye tyder på at han var forsiktig med tallene. Mobile app-analysefirmaet Sensor Tower anslår Apples inntekter på Fortnite til mer enn 354 millioner dollar, eller rundt tre milliarder kroner.

8,5 milliarder kroner fra Fortnite-spillerne

Fortnite-spillerne har spandert mer enn en milliard dollar på Apples markedsplass, ifølge Sensor Towers rapport. Mest har amerikanske spillere lagt igjen med omtrent 63 prosent av totalen. Storbritannia rangerte nr. to med 3,8 prosent, mens Sveits rangerte nr. tre med 3,6 prosent.

Apple brukte en million dollar på markedsføring av Fortnite de siste elleve månedene på App Store. Epics advokat Lauren Moskowitz, karakteriserte markedsføringsutgifter på en million for å generere 100 millioner som “en god avtale”.

Det er forventet at Apples administrerende direktør Tim Cook skal vitne denne uken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse