Microsoft lanserer hurtigoppdatering for å fikse spill-problemer
Microsoft lanserer hurtigoppdatering for å fikse spill-problemer

Annonse


Microsoft slipper haste-fiks for spill-problemer i Windows 10

Om du har opplevd ytelses problemer når du spiller etter installasjon av oppdateringene som kom i slutten av Mars og starten av April så kan det være at fiksen Microsoft nå ruller ut løser dine problemer.

Nedsatt ytelse i spill

Oppdatering Windows 10 20H2 KB5001330 og Windows 10 2004 inneholdt en feil som gjorde at mange har opplevd nedsatt ytelse etter installasjon av oppdateringene. Problemene som brukerene opplevde varierte fra nedsatt framerate, hakkete video og ujevne / flakkende teksturer.

– Så jeg går tilbake til Windows 10 1909 build 18363.1500, og jeg har ikke noe problem med de nyeste nvidia-driverne, til og med youtube går glatt uten hakking og vsync fungerer uten problemer. Det er noe galt med Windows-oppdateringen,” rapporterte en Windows 10-bruker på NVIDIA-forumet.

Tar grep og erkjenner problemet

– Et lite utvalg av brukere har rapportert lavere ytelse enn forventet i spill etter installasjon av KB5000842 eller nyere oppdateringer. De fleste brukere som er berørt av dette problemet, kjører spill i fullskjerm eller vinduer uten rammer og bruker to eller flere skjermer, står det å lese i endringsloggen fra Microsoft til oppdateringene Windows 10. 2004 og Windows 20H2.

Annonse


Fiksen til problemet sendes ut via KIR, også kjent som Known Issue Rollback, en funksjon som sender oppdateringer ut gjennom Windows Update men som skal nå flest mulig av de påvirkede brukerene innen 24 timer. Microsoft skriver videre på sine sider at det kan ta opptil 24 timer før oppdateringene er ferdig rullet ut, men at en omstart av maskinen kan fremskynde installasjonen.

NVIDIA på sin side anbefaler at brukere påvirket av denne avinstallerer oppdateringen for å løse problemet, selv om dette løser problemet for hver enkelt bruker så blir de stående uten viktige sikkerhetsoppdateringer som også var en del av de påvirkede oppdateringene.

Merk: “For bedrifter som bruker sentralstyring av maskiner via GPO, Group Policies, så er fiksen å installere og konfigurere en tilpasset Group Policy. Maskinene trenger en restart etter at ny policy er lagt til. For mer informasjon om dette se How to use Group Policy to deploy a Known Issue Rollback.

Slik sjekker du om du har fått oppdateringen

På grunn av hvordan KIR fungerer så er det vanskelig for en bruker å vite om en oppdatering er lagt til, eller mer presist om koden som har forårsaket problemet har blitt deaktivert av KIR. For selv om KIR oppdateringene går via Windows Update så blir de ikke levert på samme måte som en vanlig oppdatering derfor må man vite hvilken Registernøkkel man skal se etter.

Register nøkkelen som man skal se etter for å bekrefte om man har fått endringen eller ikke er:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\4\1837593227

Om du ikke ser nøkkelen hos deg så ikke få panikk, som nevnt tidligere i denne saken så tar det inntil 24 timer før den er ferdig rullet ut.

Fortell oss gjerne om du har dette problemet og om denne oppdateringen var løsningen for deg!

Kilde: BleepingComputer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse