Huawei
Huawei gir seg ikke uten sverdslag. Mobilsalget lider under sanksjoner, men nå satser de på programvare. Foto: Huawei

Annonse


Huawei blir det nye Google

Huaweis dreier fokus fra maskinvare mot programvare som en konsekvens av at amerikanske myndigheter satte selskapet på svarteliste i 2019.

Sanksjonene som følger av svartelisting har gitt Huawei problemer med å skaffe halvlederkomponenter fra USA og særlig salget deres av smarttelefoner har lidd under sanksjonene. 

Skytjenester og programvare

Selskapet sier at programvare og tjenester i fremtiden skal utgjøre en større andel av selskapets totale inntekter. Nå investerer de i sky-tjenester og programvare for selvkjørende biler. Selskapet har innledet samarbeid med tre bilprodusenter og i forrige uke lanserte Arcfox en bil med Huawei-teknologi, operativsystemet Harmony OS og autonome kjøreegenskaper. 

Huawei produserer ikke selv biler, men investerer milliardbeløp i forskning i og utvikling av teknologien som driver dem. Selv hevder Huawei at de overgår konkurrenten Teslas teknologi for autonome biler.

Annonse


Vil unngå geopolitikk

Nylig lanserte giganten også flere nye sky-tjenester som utfordrer Kinas markedsleder på området, Alibaba. I jakten på nye forretningsområder utfordrer Huawei noen av Kinas største teknologiselskaper. Alibaba er én. På bilfronten må de kjempe mot selskaper som Baidu og Xiaomi.

Selskapets nye strategi må ses i sammenheng med de amerikanske sanksjonene. De forsøker å isolere seg fra potensiell geopolitikk for å unngå ytterligere problemer med USA.

Kilde: CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse