ipadproios15
iPadOS 15 vil forhåpentligvis styrke multitasking-egenskapene for iPad Pro M1.

Annonse


iOS 15 og iPadOS 15 blir STOR-oppgraderinger – dette kommer

Bloombergs Mark Gurman har nok et scoop: iOS 15 og iPadOS 15.

Sky er kodenavnet for iOS 15

Ifølge Apple-lekkeren har Apple store planer for iOS 15 som skal vises frem på WWDC 7. juni.

“Apple klargjør en stor endring som blant annet endrer hvordan brukeren håndterer varsler”, forklarer Gurman og avslører også noe annet veldig spennende nå som iPad Pro M1 er på vei: iPadOS får en ny hjemskjerm og en oppdatert skjerm når enheten er låst.

Hva angår varsel-funksjonen vil man kunne definere hvordan apper skal varsle deg, med eller uten lyd, f.eks. Dette styres fra en ny meny (som blir å finne på den oppdaterte lås-skjermen og i kontrollpanelet) der man definerer om man kjører, jobber eller sover – man kan også definere egne kategorier.

Annonse


Fordi man definerer hva man driver med, vil 15-versjonene også kunne svare automatisk. Slik det er nå fungerer dette bare om man kjører.

iPhone 12 i lilla kan forhåndsbestilles 30. april.

Vi håper på store multitaskingforbedringer i iPadOS

Mange i bransjen er bekymret (inkludert oss) for at alle hestekreftene i kommende iPad Pro med M1-brikken på mange måter vil sette kjepper i hjulene for ytelsen, men nå er det altså godt mulig Apple gjør de nødvendige endringene – vi håper også på større multitasking-forbedringer, noe som jo er hovedgrunnen (utover skjermstørrelse), til at folk beholder sin MacBook eller Windows-laptop.

Widgets vil kunne plasseres hvor man ønsker på hjemskjermen og man vil kunne plassere en hel “app grid” med kun widgets

Mark Gurman, Bloomberg

Apple skal også integrere personvern-forbedringer i den nye versjonen for “flaggskipproduktene sine”, hva nå enn det betyr – utelates andre produkter?

Uansett er det ting vi vil sette pris på: en ny meny skal avsløre hvilke apper som i stillhet sanker informasjon om dem. Dette er meget gode nyheter, faktisk.

Det skal blir meget spennende å se om Apple også forbedrer multitaskingen i tillegg til å forbedre lås- og hjemskjermen fra og med iOS 15 og iPad-utgaven av OS-et.

iMessage mer som Facebook/WhatsApp?

Noe veldig pikant er at Apple visstnok ser på muligheten til å stor-oppgradere iMessage til å bli mer likt et sosialt nettverk, men det er ukjent nøyaktig hva som planlegges utover visstnok at de ønsker å konkurrere bedre mot WhatsApp, som jo eies av nettopp Facebook.

“Dette er i tidlig utvikling, og kan komme senere”, skriver Gurman og refererer til sine anonyme kilder.

Til slutt er det ventet mindre oppgraderinger av macOS, som jo ble stor-oppdatert i form av Big Sur. Apple Watch og Apple TV oppdateres også, men det er ukjent om det er snakk om større endringer.

Widgets vil kunne plasseres der man ønsker fra og med iOS 15 – vi håper og tror at iPadOS 15 får støtte for widgets på alle deler av hjemskjermen for første gang.

Annonse


Annonse


Annonse