Hvilke funksjoner som kommer i Android 12 antas å bli offentlig på Google I/O 2021 som starter 18. mai. Foto: Daniel Romero, Unsplash

Annonse


Får vi søppelbøtte i Android 12?

Det er forventet at Google vil kunngjøre hvilke funksjoner som kommer i Android 12 på Google I/O 2021 som starter 18. mai. Imidlertid kan man fra de to offentlig tilgjengelige Previews for utviklere se hvilke sannsynlige funksjons- og designendringer som kommer. I en lekket versjon av Android 12 har XDA Developer funnet kode som tyder på at Google planlegger å opprette en papirkurv-funksjon.

Papirkurvfunksjon i Android 12

En analyse av APK, pakkefilformatet som brukes av Android-operativsystemet, kan fortelle om hvilke funksjoner som vurderes i fremtidige oppdateringer, men det betyr ikke at funksjonene nødvendigvis vil bli implementert i neste versjon.

Es File Explorer har en Recycle bin-funksjon.

Ifjor rullet Google ut Android 11 hvor det ble gjort store endringer i måten apper gis tilgang til lagringsplass, men der er ingen papirkurv som du kan rote rundt i til du finner slettede filer.

Mye tyder på at Files by Google-appen vil komme med en papirkurv-funksjon i neste versjon.

Annonse


I Android 12 ser det ut til at Google planlegger en ny oppføring i Innstillinger> Lagring som viser hvor mye lagringsplass papirkurven tar opp. Her vises antall filer som er blitt slettet og filer kan gjenopprettes eller slettes permanent.

Tømme søpla vs gjenopprette søpla

At du kan tømme søpla betyr ikke nødvendigvis at du får adgang til å gjenopprette søpla, men det vil ikke overraske om Google lanserer en slik funksjon i Android 12 om de først lar deg se hvor mye og hva som befinner seg der.

En slettet fil får “.” foran filnavnet og det skjuler den for de fleste filbehandler-appene i Android. De skjulte filene lagres i samme katalog som de opprinnelig var plassert i. De blir ikke flyttet til en system-papirkurv. Det ser ikke ut til at Google planlegger å legge til noen system-kurv som fanger opp skjulte filer og legger dem på et lett tilgjengelig sted, men det ser i det minste ut som om de planlegger å gi papirkurven en mer fremtredende funksjon. 

Kilde: XDA Developers

Annonse


Annonse


Annonse