Annonse


Her er de nye Nokia-mobilene fra HMD – blir mobil-operatør

“Med X-serien gjør HMD Global det enklere for forbrukerne å redusere mengden e-waste – elektronisk avfall – og oppmuntrer samtidig til et mer bærekraftig forbruk. Samtidig lanseres også den nye G-serien som kan skryte av opptil tre dagers batterilevetid, i tillegg til Nokia Lite Earbuds”, innleder HMD i pressemeldingen i kveld.

X- og G-serien kommer i mai og juni

X10 og X20 er de beste av de nye rimelige mobilene fra HMD, også er det G10 og G20. G20 skryter HMD av at har tre dager batterilevetid, en mer enn de to i X-serien, men så får de to i G-serien også to år med OS-oppdateringer i stedet for tre.

 • Nokia X20 (8 GB / 128 GB): 4390 kroner
 • Nokia X10 (6 / 64 GB): 3490 kroner

To og tre dager batterilevetid

HMD Global lanserer også Nokia G10 og Nokia G20, som begge byr på imponerende batterilevetid på opptil 3 dager før de trenger opplading. Det er den lengste batterilevetiden hittil for en Nokia-telefon, og utover det garanteres du også tre år med sikkerhetsoppdateringer.

“Nokia G10 og Nokia G20 forventes å komme til Norden senere i år. Veiledende pris og tilgjengelighet annonseres på et senere tidspunkt”, meldes det og av den grunn er altså X-serien i fokus.

Annonse


Her er øreproppene

Alle mobilselskap må ha egne øreplugger, og HMD er så intet unntak med Nokia Lite Earbods:

“Nokia Lite Earbuds har et pent og enkelt design, de er produsert i gode materialer og de har en imponerende batterilevetid på opptil 36 timer ved oppladning via det medfølgende ladeetuiet – noe som er dobbelt så lenge som bransjestandarden. Priser og tilgjengelighet vil bli kunngjort senere.”

Spesifikasjoner

Nokia X20 (salgstart 3. mai):

 • Skjerm: 6,67″ FHD+ punch-hole (1080 x 2400)
 • Hovedkamera: 64 MP AF + 5 MP FF UW + 2 MP FF Depth + 2 MP Macro | ZEISS-optikk
 • Selfie-kamera: 32 MP FF
 • Batteri: 4470 mAh
 • Prosessor: Qualcomm Snapdragon 480 5G
 • RAM / ROM: 8 / 128 GB
 • OS: Android 11 (oppgradering til og med Android 14)
 • Sikkerhetsoppdateringer: 3 års månedlige oppdateringer
 • Garanti: 3 år

Nokia X10 (salgstart 4. juni):

 • Skjerm: 6,67″ FHD+ punch-hole (1080 x 2400)
 • Hovedkamera: 48 MP AF + 5 MP FF UW + 2 MP FF Depth + 2 MP Macro | ZEISS-optikk
 • Selfie-kamera: 8 MP FF
 • Batteri: 4470 mAh
 • Prosessor: Qualcomm Snapdragon 480 5G
 • RAM / ROM: 6 / 64 GB
 • OS: Android 11 (oppgradering til og med Android 14)
 • Sikkerhetsoppdateringer: 3 års månedlige oppdateringer
 • Garanti: 3 år

HMD blir mobil-operatør

Selskapet avslørte også noe overraskende, og det er at de de blir en uavhengig virtuell nettverksoperatør:

“HMD Global introduserer også det splitter nye mobilnettverket, HMD Mobile, som gir mobilkunder enkelhet. HMD Mobile, som nå for første gang går inn i mobilnettmarkedet som en uavhengig virtuell nettverksoperatør (MVNO), følger suksessen med selskapets globale roaming-løsning, HMD Connect, som ble lansert i mars 2020. Den nye tjenesten lanseres i Storbritannia denne måneden, og deretter følger en trinnvis utrulling globalt.”