telia700mhz
Ved å kombinere 3,6GHz 5G-spekteret med 700MHz, økes rekkevidden i nåværende 5G-oppsett fra Telia.

Annonse


Nå aktiverer Telia bedre 5G – disse stedene har allerede fått

Tidlig i mars skrev vi at Telia hadde startet testingen av Carrier Aggregation, altså å kombinere to frekvensområder.

Nå aktiverer Telia 700Mhz på 5G-nettet for å øke rekkevidden

3,6GHz-båndet gir kjapp tilkobling og er brukt i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm – problemet er dekningen. Det er det 700MHz-nettet som skal løse:

“700-båndet på sin side gir vesentlig lengre rekkevidde og bedre signaler inne i bygninger. Telia testet samtidig nylig å kombinere de to båndene, kjent som “Carrier Aggregation”, noe som vil gi kundene langt bedre dekning, hastighet og kapasitet på det superraske 5G-nettet.”

Telia legger til at “Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen har over 50 basestasjoner med 5G som bruker 700-båndet og fremover vil vi aktivere dette på basestasjoner over hele landet.”

– Vi benytter allerede 700-båndet i 4G-nettet, og faser nå inn 5G i dette båndet ved hjelp av såkalt dynamisk spektrumdeling, slik at båndbredden og kapasiteten i nettet vårt kan brukes til begge mobilteknologier.

Espen Weum, fungerende leder for infrastruktur i Telia Norge.

Dette melder Telia om 5G-utbyggingen generelt

“I første halvdel i 2021 skal 19 flere byer og kommuner få 5G fra Telia, deriblant Stavanger, Sandnes, Sola, Asker, Bærum, Nordre Follo, Ullensaker, Øygarden og Askøy.

Arbeidet er godt i gang flere steder. Selskapet åpnet i fjor 5G-nettet i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm, og i løpet av 2021 skal halvparten av Norge befolkning ha tilgang til 5G der de bor.”

– Vi leder 5G-kappløpet og vil være først i Norge med et landsdekkende nett i løpet av 2023. Med aktiveringen av 5G i 700-båndet tar vi nye viktige skritt mot dette målet, sier Weum.

Espen Weum, fungerende leder for infrastruktur i Telia Norge.

Annonse