Annonse


Apple har forsket på dette siden 2013

Det har i noen år vært ryktet at Apple skal plassere fingersensoren under panelet som en rekke Android-mobiler har gjort i enda flere år.

OLED-panel nevnes i patentet, ikke mini-LED

Apple utstyrte nye iPad Air med fingeropplåsning fra på-knappen, noe som også ville vært logisk for iPhone-serien, men det at sensoren plasseres under panelet nekter å dø, for nå har et patent avslørt hvordan Apple ønsker å gjøre det.

Apples system skal være mer avansert enn Android-rivalens måte å gjøre det på, da iPhone visstnok skal utstyres med en lys-teknologi som leser fingeren mer effektivt og uten å øke størrelsene på komponentene.

Apple har jobbet med dette siden 2013

Ming-Chi Kuo har tidligere uttalt at 2023 iPhone-toppmodellen utstyres med denne teknologien, men senere har Barclays analytikere hevdet at dette lanseres allerede i år.

Annonse


I september 2019 meldte Bloomberg at iPhone 12 skulle utstyres med nettopp dette, men det skjedde jo ikke.

Vi er ikke sikre på om dette hadde skjedd om covid ikke hadde endret verden, men faktum er at det er kronglete med FaceID når man må ha maske på, og alle har jo ikke en Apple Watch som låser opp iPhone om FaceID oppdager du har maske på deg, en funksjon som kan testes med iOS 14.5 beta.

Annonse


Annonse


Annonse