Kampen mot Beijing blir stadig vanskeligere for Jack Ma. (Ill: Wikipedia)

Annonse


Kina slår ytterligere ned på Alibaba

Beijing har trukket Alibabas nettleser ‘UC’ fra kinesiske app-butikker etter at President Xi Jinping har gjort det klart at myndighetene vil slå ned på de store teknologiselskapene. Det melder Financial Times.

Det er enda et slag i ansiktet for Alibabas Jack Ma som lenge har vært i ulage med Beijing.

UCWeb ble kjøpt av Alibaba i 2014. (Ill: WIkipedia)

Nå er ikke nettleseren tilgjengelig på app-butikkene til Huawei eller Xiaomi, men er fortsatt tilgjengelig hos Apples App Store. En bruker melder at han fortsatt kan se ‘UC browser’ i Samsungs app-butikk.

Mener nettleseren jukser med søkeresultater

Utestengelsen av appen skjer etter at nettleseren ble beskyldt for å favorisere navnene til Kinas mest kjente sykehus i søk. Det skjedde på direkten på en TV-kanal eid av myndighetene.

Annonse


Ifølge TV-showet lurer nettleseren brukere vekk fra det de egentlig søker etter og gir de andre resultater istedet.

UC Browser var en av de mest populære nettleserne i Kina og Indonesia, og den 8. mest nedlastede appen forrige tiår.

Mandag ga president Xi Jinping ordre om å følge nøyere med på de store teknologiselskapene i et møte med kommunistpartiets finansiell rådgivnings- og samordningskomité.

Og tidligere denne uken ble det meldt om at Alibaba har blitt bedt om å selge noen av underavdelingene som Weibo og avisen The South China Morning Post, som et ledd i å redusere teknologigigantenes påvirkning på landet.

Jack Ma forsvant

I januar forsvant dessuten Alibabas grunder Jack Ma sporløst etter å ha holdt en ‘sjokkerende’ tale der han gikk til angrep på Kinas mektigste finansaktører.

Etter to måneder dukket han opp igjen på landsbygda og uttalte at han skulle bruke mer tid på filantropi fremover.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse