samsungglasseslite
Samsung ser for seg alt fra chatting, til 3D-arkitektur og gaming med Glasses Lite, konsept eller ikke.

Annonse


Dette ser han gjennom Samsung “Glasses Lite”

Lekker WalkingCat som vi har delt lekkasjer fra tidligere har litt av et scoop: lekkede videoer avslører hvordan Samsung ser for seg (?) AR-briller.

Samsungs “Next Wearable Computing”-videoer lekket

Glasses Lite lar deg chatte, se film liggende og aktivere solbrillemodus når du er lei den virtuelle verdenen.

I klippene blåses bildet opp slik at vi kan se hva en bruker tilsynelatende vil kunne oppleve med brillene, inkludert å spille et bilspill som kjøres fra en docket mobil og den klassiske AR-demoen der man blåser opp arkitektur, vrir og vender, for å kunne se alle detaljer fra alle vinkler.

Samsung viser også frem (det er vanskelig å vite hva som er konsept og ikke), at personen bruker et tradisjonelt tastatur med brillene på – Samsungs ønske er derfor sømløs overgang fra å styre en drone ute, med brillene på (som også demonstreres), til å sette seg ned foran et tastatur. Personer som ikke skjønner at brillene gir deg hele skrivebordet i synsfeltet vil tro du er gal der du sitter og skriver og ser rett frem inn i veggen. Det får så være.

Annonse


Har Samsung planer om å lansere noe snart, eller er dette bare en PR-drøm for intern-bruk?

Vi har ingen anelse hva som er ekte her eller ikke. Uten tvil har Samsung, så vel som alle de andre store selskapene, AR-briller som fungerer mer eller mindre internt, men hvor polerte de er og hvor behagelige der å bruke lenge, tyngde og integrasjon med programvare og den virkelige verden, det er det foreløpig umulig å si noe om.

Microsoft har jobbet i årevis med HoloLens uten å ha lansert noe i nærheten nytter teknologien i forbrukerteknologi, og som for også flere år siden hadde store begrensinger.

Her er et par fra den andre videoen.

Annonse