USB-dongle er et genialt tilskudd til trådløse ørepropper. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Annonse


Dette gjør EPOS nye trådløse propper geniale for gaming

Grunnen til at jeg alltid har et ekstra par hodetelefoner i sekken, i tillegg til trådløse ørepropper i lommen, er at jeg ofte klipper film på farten.

Helt trådløse ørepropper kobles til PC og telefon med Bluetooth og selv om noen produsenter som OnePlus skryter av forsinkelsestider helt nede i 100 ms, egner de seg ikke til oppgaver der det er viktig at lyd og bilde spilles av samtidig.

Se videotesten her:

Behovet melder seg ikke bare når man skal klippe, men også når man spiller. Og akkurat dette har EPOS tenkt på.

Annonse


Egen dongle

GTW 270, EPOS nye in-ear ørepropper kommer med USB-dongle som har sitt egne lille gummietui med trå som du må huske å putte i lommen i tillegg til øreproppene. Dongelen ligner dongler flest og plugges bare inn i en ledig USB-C-port.

Proppene koster 2199 kroner med USB-dongle og 1899 kroner uten.

Dongelen hekter du bare på nøkkelknippet. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Egen overføringskanal sørger for “no latency”

Proppene har selvfølgelig også low-latency Bluetooth, som fungerer fint til en del type spilling. Men for skytespill og filmklipping er det en “game changer” å kunne plugge inn dongelen og jobbe uten merkbar forsinkelse.

Når du sniker deg rundt et hjørne i Valorant eller CS: GO er du avhengig av å høre fiendenes skritt i sanntid, ellers er du ute. Og det klarer ikke konvensjonelle bluetooth-propper.

Hva med lyden?

Lyden er overraskende bra. Proppene spiller høyt med mye bass. Lyden klar og fin, men ikke like skarp som i for eksempel Galaxy Buds Live eller Freebuds Pro. Lyden føles på mange måter større enn hos en flere konkurrenter, men også en smule komprimert.

Fine små propper. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Det at de stikker langt inn i øret gjør lyden mer oppslukende. Selv om jeg synes det kan være ubehagelig å få lyden så tett på hjernen. Lyden er kanskje en smule udefinert og stor, men de låter som et godt musikkanlegg.

En dominant ørepropp

Dessverre kan man ikke jobbe med bare en propp i øret. Eller jo, man kan ta ut den venstre proppen uten at lyden stopper. Tar man ut den høyre pauser musikken. For meg er det nesten avgjørende. Jeg liker å kunne ta ut én propp og putte i øret når jeg skal tar telefonen. Og helst vil jeg ikke måtte bry meg om hvilken.

Og apropos kommunikasjon – man kan heller ikke prate i proppene når de er koblet til via USB. Det kan være avgjørende for spillere. EPOS markedsfører proppene som geniale for Playstation og Switch.

Du setter bare donglen i kontrollen og så er du i gang. Men uten mikrofon forsvinner noe av poenget.

Boksen er pen. (Ill: Ole Magnus Kinapel/ITavisen)

Boksen er fin og kompakt. Proppene sitter langt inn i øret, og har ikke aktiv støykansellering, men stenger ut mye lyd bare ved å fylle øregangen.

De har Bluetooth 5.1 og tåler en sprut med IPX5-rating

Dette er et smart produkt. De koster også deretter. 2199 er en forholdsvis stiv pris. Og for den prisen skulle jeg gjerne hatt aktiv støykansellering. Så hvis overføringshastigheter ikke er viktige for deg, finnes det andre propper der ute som er like bra og bedre til samme pris. Men hvis du skal klippe og spille sånn som meg, er absolutt gode verdt å vurdere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse