Vi bruker mer tid på mobilene våre enn noen sinne. (Ill: Sharon McCutcheon/Unsplash)

Annonse


Fersk undersøkelse: 14 prosent ville avstått fra sex for å få skjermtid

I en fersk undersøkelse gjennomført av OnePoll for mobilselskapet OnePlus kommer det frem at “nomofobi” er mer utbrett enn noen sinne.

Nomofobi er en tilstand der man opplever frykt for å være uten mobil

Tilstanden har vokst kraftig i befolkningen under pandemien og hele 32 prosent mener at de opplever nomofobi. Angsten for at telefonen skal gå tom for batteri er så stor hos 13 prosent som svarer at de av og til unngår å ta telefonen for å spare batteri.

Folk i Europa som bruker smarttelefon og er mellom 18 og 35 har deltatt i undersøkelsen. Målet var å finne ut hvordan restriksjoner som følge av pandemien påvirker våre vaner knyttet til telefonen.

Samsung Galaxy A51 var den mest solgte telefonen i fjor. (Ill: Samsung)

Undersøkelsen viser at over 95 prosent sover i samme rom som telefonen.

Annonse


Nesten åtte av ti har telefonen innen rekkevidde fra sengen og 77 prosent sjekker telefonen innen 15 minutter etter at de har våknet.

14 prosent sier at de er villige til å avstå fra sex dersom det betydde at de ellers ikke ville få skjermtiden de ønsker seg.

I tillegg svarte nesten fem proset at de heller ville gi opp partneren enn telefonen og nesten samme mengde sa at de ville gitt fra seg en nyre for å beholde telefonen.

Mobilbruk har skutt i været over hele Europa. Syv av ti bruker telefonen mer enn de gjorde før korona og statistikkene toppes av ungdom hvor 51 prosent sier at de brukte mye mer tid på skjermene sine i 2020 enn tidligere.

Kilde: OnePlus

Annonse