Dette er GMs nye drone for mennesker. (Ill: GM)

Annonse


GM overrasker med flyvende Cadillac-taxi

Det kom som en liten overraskelse da General Motors avslørte at de jobber med Cadillac eVTOL luft-taxi, på CES på tirsdag.

Fra tidligere vet man at både Hyundai, Aston Martin og flere jobber med såkalte eVTOL (Electrical Vehichle Takeoff, and landing), elektriske luftfartøy som tar av og letter vertikalt.

GMs første flyvende taxi får fire rotorer, en motor som yter 90 kWh og en toppfart på 90 km/t. Deres nye Cadillac blir en drone som flyr av seg som selv, som kan bestilles fra der du er, og som flyr deg dit du skal. GM slapp en liten video som viser designet og funksjonalitet, men ellers var de ganske sparsommelige med informasjonen

Fremtidens flyvende bil fra 1955. (Ill: Frank R. Paul)

Flyvende biler har man drømt om lenge

Det begynner å bli på tide at de flyvende autonome taxiene kommer seg i luften. På 50-tallet trodde enkelte at man innen år 2000 daglig skulle reise gjennom luften i flyvende biler og at man jevnlig ville dra på ferie til andre planeter.

Annonse


Som Dr. James Bryant Conant skriver i en artikkel fra 1952, kom det i 2000, til å sirkulere flere menneskeskapte måner rundt jorden.

Et skritt nærmere drømmen

Nå nærmer fremtiden seg og med GMs siste lansering er vi muligens ett skritt nærmere en fremtid der man like gjerne bestiller en flyvende Cadillac som en Uber.

Sånn kan det se ut fra bakken når GMs taxi flyr over hodet på deg. (Ill: GM)

Cadillac eVTOL ser ut til å ha plass til én passasjer og er nok en drone som er ment for korte turer i urbane miljøer.

Når du har vært på kontoret og må i et møte på andre siden av byen, plukker dronen deg opp på taket og setter deg av på landingsstasjonen som er nærmest målet ditt.

General Motors

Et omfattende dronesystem som GM ønsker seg, vil naturligvis kreve mye infrastruktur, med landingsplasser og avansert autonomi som sikrer at alt går som det skal.

I tillegg til enseteren sier GM at de har en luksuriøs toseter på vei, som kan bli en mer romantisk flyvende taxi for deg og den du er ekstra glad i.

GM ga ingen informasjon om hvor langt de er i løpet eller om de i det hele tatt har en prototype klar, men sier at dette er deres visjon for en ikke så fjern fremtid. “Dette er et spennende øyeblikk for General Motors der vi på nytt visualiserer de neste fem årene og det som kommer etter.” – General Motors

Presentasjonsfilmen ser du her:

Kilde:
Cnet
Smithsonian Magazine

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse