Prisen på bitcoin og andre kryptovalutaer når nye rekorder. Slik investerer du for første gang.

Annonse


Slik investerer du i Bitcoin og andre typer Kryptovaluta

ANNONSE

Det siste døgnet har prisen på bitcoin skutt i været med en oppgang på over 10 prosent. En rekke andre kryptovalutaer har fulgt etter, med prisstigninger på mellom 10-20 prosent. BTC omsettes nå for nærmere 340.000 kroner per stykk i det norske markedet.

Her ser vi nærmere på hvordan man kan investere i markedet som nybegynner.

For deg som vil handle raskt

Skilling – Invester her

Norske Skilling er et annet alternativ. Selve platformen deres er enkel å bruke. Gebyrene er relativt lave. I tillegg lar de brukere verifisere seg med VIPPS og bankID, noe som gjøres på et par minutters tid.

Les mer om Skilling her.

Hva du bør vite før du handler

Verdien på kryptovaluta er kjent for å svinge kraftig og investeringer er svært risikable. Enda potensialet er tilstede for å tjene mye penger på kort tid kan verdien også falle raskt. Invester derfor aldri mer enn du kan risikere å tape.

Skatt på gevinst

Du plikter å betale skatt på gevinster som stammer fra bitcoin og andre typer kryptovaluta. Hovedregelen er at du skal betale skatt på differansen mellom kostpris (hva du opprinnelig betalte for kjøpet) og salgsprisen. Skatteplikten gjelder både ved realisering til norske kroner og øvrige kryptovalutaer.

Med andre ord: Du er fortsatt forpliktet til å betale skatt på gevinster enda du veksler om beløpet til såkalte stable-coins (slik som USDC og USDT). Det norske selskapet Kryptosekken har laget en guide til beskatning av kryptovaluta som forklarer dette i detalj.

Du kan også lese mer om beskatning av virtuell valuta på Skatteetatens nettsider.