Annonse


Dette er på innsiden av Apples AirPods Max

Apples nye hodetelefoner ligger i en prisklasse som for de fleste er uprøvd i hodetelefonverden. På Elkjøp koster de i 6990 kroner. Derfor forventer man at innmaten er bra.

Nå har iFixit åpnet hodetelefonene og tatt en titt på hva som er på innsiden. Som vanlig gjorde den en røntgenscan med hjelp av Creative Electron først. iFixit åpner hodetelefonene for å finne ut av hvorvidt det blir mulig å reparere dem, eller om de bare blir et tilskudd til alt e-søppelet som flyter rundt, når de går i stykker.

Røntgenbilde av AirPods Max. (Ill: iFixit.com)

Selve pappen som beskytter klokkene når man pakker de ut, ser ifølge nettstedet så fjong ut at den i seg selv må ha kostet millioner av kroner å designe. Den kaster man likevel rett i søpla.

Imponerende innmat

Innmaten i hodetelefonene er pakket så tett at det ikke hadde vært plass til noe mer. To batterier er plassert i den ene klokken som likevel ikke blir tyngre enn den andre. Det ser nemlig ikke ut til å være plassert noen motvekt i den andre klokken.

Annonse


Ifølge iFixit var det ikke lett å ta klokkene fra hverandre.

Høyttalerelementene er på 40 mm, hodetelefonene har i alt 8 mikrofoner som blant annet tar seg av støykansellering, og alt ser ut til å være pakket så tett som det går an.

De har USB-C-inngang for lading, men inkluderer ikke en overgang fra USB-C til 3,5 mm jack for analog tilkobling. Den må du kjøpe i tillegg.

Apple kaller hovedkortene sine “logic boards”. I hver av klokkene sitter det et hovedkort med forskjellige chiper som iFixit fortsatt arbeider med å identifisere. En av brikkene er H1-brikken som Apple introduserte med andre-generasjons AirPods i fjor.

Logic board i den ene klokken. (Ill: iFixit.com)

To H1-brikker, en i hver klokke gir kraft til 10 lydenheter og har ansvaret for avspilling, støykansellering, adaptiv lyd, Bluetooth 5.0, AAC og andre ting.

Klokkene er fylt med mange små magneter som holder alt på plass. Elementene er festet med små skruer, et bra tegn med tanke på muligheten for å reparere.

iFixit har foreløpig ikke oversikt alle komponentene som sitter i AirPods Max, og kommer til å fortsette analysen og til slutt gi en poeng score etter hvor vanskelig eller lett det er å reparere klokkene.

Viser det seg også å være lett å skifte batteriene i AirPods Max vil det telle positivt. iFixit lover å bli ferdig med hele analysen i løpet av julen.

Kilde:
ifixit.com
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse