Annonse


Dette er en el-bil man selv kan bygge

General Motors som er kjent for en rekke merkevarer i bilbransjen (blant annet Chevrolet), har nylig lansert sin 1977 ‘Chevy K5 Blazer’ i en elektrisk utgave.

Etterinstallerer elektriske motorer

Med andre ord er dette en god gammeldags bensin-bil som har blitt konvertert til en el-bil.

I starten så begynte egentlig dette bare som et konsept fra selskapet sin side, men markedet responderte med entusiasme til denne nye varianten av Chevrolet-biler. Dermed bestemt selskapet seg å produsere en såkalt; ‘eCrate Converstion Kit’.

Russ O’Blenes – Chevrolet’s direktør for ingeniørvitenskap – kommenterte at så fort de lanserte dette konseptet, så var responsen fra publikum så stor at de bestemte seg for å produsere dette for massene;

Annonse
«Minutter etter at Chevrolet viste frem E-10 konseptet, så begynte kundene å ringe for å høre hvor fort de kunne gjøre om sin Chevrolet til en EL-bil».

Dermed har altså Chevrolet bestemt seg for å selge ‘eCrate Conversion Kit’ til massene, slik at du kan bygge om din Chevrolet-truck til en helekte EL-bil. 

Lanseres neste år

«På messen SEMA360 kommer Chevrolet til å vise frem en 1977 K5 Blazer som har blitt konvertert til en EL-bil. Denne bilen som vises frem kommer til å være et funksjonelt bevis på at denne oppkommende pakken lar deg konvertere enhver Chevrolet-bil til en vaskeekte EL-bil, planen er å lansere denne pakken allerede i andre halvdel av 2021», fortsetter Russ O’Blenes.

Den elektriske pakken som blir levert av ‘Chevrolet Performance’ er basert på Chevrolet’s egne ‘Chevy Bolt EV powertrain’;

  • 60-kW/t batteripakke
  • 200-hestekrefter elektrisk motor
  • DC-til-AC elektrisk konverterer for å drive den elektriske motoren
  • DC-til-DC elektrisk konvertererer for å drive lav-watt systemer
  • Vannpumper for å avkjøle batteripakken som driver bilen

General Motors vurderer også å bygge en utgave som yter enda mer, ved å bruke deres splitter nye ‘Ultium Battery System’. Foreløpig – dog – så har de kun demonstrert dette konseptet på en 1977 K5 Blazer, som altså blir vist frem på messen SEMA360;

«For å konvertere 1977 K5 Blazer til en EL-bil måtte selskapet først fjerne den originale motoren (175 hestekrefter, V8), deretter installerte de en ‘Bolt EV elektrisk motor’. Denne motoren leverer hele 200 hestekrefter og inneholder fire gir som er helautomatiske. Resten av bilen er faktisk ikke rørt, styresystemet er det samme og akslene er akkurat like som før.»

ITavisen sin vurdering

Dette kommer jo bare til å bli helt marsipan, da. Lite tvil om det. En helekte Chevrolet-truck som elektrisk bil? Ja takk!

Faktisk har vi egentlig lyst til å bestille en slik variant med en gang. Se det for deg da, du kommer nedover gata i en ekte ‘Chevvy-truck’, alle forventer bromming og during. Neida, her er alt elektrisk og du smyger deg gjennom gata som en ekte Batman. 

Denne bilen kommer ikke til å ta deg like langt som hvis du har en smellfull tank med bensin, men den er vesentlig bedre for lommeboka og ikke minst har den større akselerasjon.

Den forventede rekkevidden på dette første konseptet er satt til rundt 160 km, men det kommer jo bare til å øke når de får mer koll på dette med EL-biler.

Med andre ord – General Motors – et av de mest velkjente bilselskapene som finnes på kloden har nå lansert en pakke som lar deg transfomere din Chevrolet-bil om til en vaske-ekte EL-bil.

Vi kan jo ikke gjøre annet enn å trekke på smilebåndet, da. Hvis du enda ikke har testa en EL-bil så har du ekstremt mye moro i vente, disse EL-motorene suger virkelig tak i deg og tar deg med på akselerasjoner du mest sannsynlig ikke har følt før.

Når til og med General Motors slenger seg på EL-bil bølgen så er det vel et skifte i bilindustrien på god vei.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse