Annonse


Hyundai tilbakekaller 77 000 Kona Electric grunnet mystiske branner

Tidligere i oktober ble det kjent at Hyundai planlegger å tilbakekalle over 25 000 biler i Sør-Korea som følge av brannrisiko med modellen Kona Electric.

Kilder hevder overfor Yonhap News at Hyundai nå vurderer å kalle tilbake 77 000 biler på verdensbasis. De aktuelle eksemplarene skal være produsert mellom september 2017 og mars 2020.

16 innrapporterte branner

Tilbakekallingen skjer fordi det ved flere tilfeller har oppstått brann i Kona Electric-biler på ulike steder i verden, blant annet i Canada, Østerrike og Sør-Korea. Ved brannen i Canada skal det også ha oppstått en eksplosjon, som førte til at en garasjeport fløy flere meter gjennom lufta. Hyundai etterforsker fortsatt denne hendelsen.

Ifølge Yonhap skal det totalt være rapportert inn rundt 16 Kona EV-branner verden rundt.

Annonse


Prosessen med å tilbakekalle de drøyt 25 000 bilene i Sør-Korea vil settes i gang førstkommende fredag. Det er ventet at den globale tilbakekallingen vil skje om kort tid.

Ikke enige om brannårsak

Årsaken til brannene har man foreløpig ikke klart å fastslå med 100 prosent sikkerhet. Ifølge Sør-koreanske myndigheter har Kona Electric økt brannrisiko på grunn av en feil i batteriseparatoren.

LG Chem, som leverer batteriene til Kona EV-bilene, benekter imidlertid at en slik feil finnes. LG opplyser at de samarbeider med Hyundai om å komme til bunns i saken.

Usikkert om norske eiere berøres

Foreløpig er det ingen Kona EV-biler i Norge som er berørt av tilbakekallingen, opplyser Øyvind Knudsen, Produkt og PR-sjef i Hyundai Motor Norway.

– Per nå gjelder tilbakekallingen Sør-Korea. Selskapet gjør nå undersøkelser, og jobber også med å finne ut av hvordan dette eventuelt påvirker biler med europeisk spesifikasjon. Vi er trygge på at nødvendige steg tas og at dette er godt ivaretatt fra vårt hovedkontor i Seoul, skriver Knudsen i en SMS.

Kilde:
Bloomberg

Annonse