ios14kartnorge
iOS 14 sin Maps-app har elladestasjonerinformasjon og sykkelinfo.

Annonse


Apple kartlegger Norge i sommer

Apple melder at de nå skal granske Norge for å forbedre Apple Maps før lanseringen av iOS 14, som jo har en langt forbedret kart-opplevelse.

“Bildeinnsamling for Kart”

Vi er så langt mye mer fornøyd med den nye versjonen av Maps som er å finne i iOS 14: den tar ikke på langt på vei like mye feil, og det er lettere å se korrekt avkjøring på motorveien.

Apple melder at de fra juli til august i år kommer til å undersøke Norge for å bedre produktet:

“Apple gjennomfører undersøkelser på bakkenivå med kjøretøy over hele verden for å samle inn data for å forbedre Apple Kart, og for å støtte Se deg rundt-funksjonen”, meldes det.

Annonse
Og videre:

“Enkelte steder besøker og samler vi inn data fra på nytt med jevne mellomrom for å opprettholde et oppdatert kart av høy kvalitet. Apple gjennomfører også undersøkelser med bærbare systemer i utvalgte fotgjengerområder (for eksempel i enkelte gater i London som ikke er kjørbare)”.

Annonse

Kanskje ser du en Apple-medarbeider med kamera-ryggsekk

“I enkelte undersøkelser av fotgjengertrafikk brukes et ryggsekksystem for å samle inn data som kan brukes direkte i Apple Kart, for eksempel i funksjonen Se deg rundt.

I andre undersøkelser av fotgjengertrafikk brukes iPader, iPhoner eller andre enheter til å samle inn data for kartforbedringer. Disse undersøkelsene av fotgjengertrafikk sørger for at vi kan forbedre og oppdatere Apple Kart i områder som ikke er framkommelige for kjøretøy, samtidig som vi ivaretar personvernet på samme måte som med Apple Kart-kjøretøyene.”

Apple lover å ta vare på personvernet:

“Vi tar personvernet ditt på alvor når vi gjennomfører disse undersøkelsene. Vi sensurerer ansikter og bilskilter på bilder som publiseres i Se deg rundt. Hvis du har kommentarer eller spørsmål til denne prosessen, personvernet ditt eller vil be om å sensurere et ansikt, et bilskilt eller ditt eget hus, kan du ta kontakt med oss.”

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse