switchteamXecuter
Team-Xecuter har i flere år designet "piratbrikker" for Xbox. For en uke siden startet de salget av Switch-brikker som muliggjør installasjon av pirat-spill.

Annonse


Nintendo frykter Switch-piratbrikken

Det å installere pirat-brikker i konsoller, spesielt i Xbox, er ikke noe nytt.

Selger brikke med eget OS for piratspill på Switch

Men trenden har klart vært nedadgående etter at også konsollene måtte være på nett for å servere den beste opplevelsen, få oppdateringer og spille med venner – det ble for lett for selskapene å oppdage piratvare, og dermed også bannlyse konsollen, kontoer og det som er. Da blir det fort dyrt, selv for gjerrige pirater.

Men Switch-piratkopiering ser ut til å være en greie nå som et team hackere som mange har hørt om før, Team Xecuter, har lansert piratbrikker til Switch og Switch Lite med et eget OS (SX OS) for å starte piratspillene og som samtidig lar spilleren bytte mellom pirat OS-et og Nintendo sitt.

Slik tar pirat-brikken seg ut i konsollen:

Tilbyr modding, allerede utsolgt

Det ble forrige måned avslørt at selskapet går etter selskap som selger brikkene som først kom i salg 9. juni, og nå er de også ute etter en person som ikke selger dem, men som tar betalt for å installere dem.

Annonse
Ben Van Rheen fra Connecticut er en av dem som har fått brev fra Nintendo om vennligst å slutte å tilby installasjon av de kommende SX Core og SX Lite pirat-brikkene til de to konsollene, om ikke går Nintendo rettens vei.

“Vi lager ikke mod-en og vi selger den ikke, vi installerer den bare”, står det på siden, men det er også noe Nintendo håper å stoppe.

Vi tviler på at Nintendo ikke kommer til å vinne, men å stoppe produsenter som Team Xecuter tradisjonelt sett er vanskeligere da de ofte befinner seg i land det er vanskelig for multinasjonale selskap å stoppe dem.

Starter de salget i Norge?

Interessant nok lister Team Xecuter STARGATE3DS.co.no som den norske distributøren av produktet, men nettsiden fungerer i skrivende stund ikke – det samme gjelder det svenske domenet med samme navn.

Slik ser menyen med piratinnholdet ut. Bilde: sx.xecuter.com

Kilde:
Arstechnica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse